logo3

СЕВЕРНИ МАКЕДОНЦИ ИЛИ ЈУЖНИ СРБИ !?

ЈУЖНИ СРБИ-СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА-РЕАЛНИЈЕ БИ ИМ БИЛО ДА СЕ ЗОВУ СРБИ,А СВОЈУ ДРЖАВУ ДА ЗОВУ ЈУЖНА СРБИЈА ...

Фотографија корисника Историја Срба

Извор Историја Срба

 

Честитамо нашој одрођеној браћи и сестрама ново име ”Северни Македонци” и нову државу ”Северну Македонију” уз благо подсећање да је од ”Северна Македонија” до Јужна Србија потребан само један мали корак.

Тужно је шта смо све доживели. Од Балканских ратова 1912-1913 и ослобођења нашег дела географске Вардарске Македоније и Старе Србије до стварања нове, измишљене нације под утицајем комунизма, која је узела грчко географско име и од тог регионалног имена покушава да створи нови национални идентитет.

Данас смо дошли дотле да се тамо наметнуо новоизмишљени књижевни језик који је настао 1943. године (стандардизован 1945. године), док је од Митрополије скопске Српске православне Цркве и тамошњих српских епархија 1967. године настала тзв. Македонска православна црква, под спонзорством Титовог режима, која је од тада до данас у отвореном расколу и не признаје је ни једна помесна црква. Да не помињемо насилну промену презимена и немогућност чувања српског идентитета.

Упркос свему, на теририторији данашње ”Северне Македоније” која је била епицентар српске средњевековне државе, не постоје споменици македонске или бугарске културе. Све што постоји од националних споменика на тој територији су или српски или османски или ромејски или антички тј. римски споменици.

Честитамо ново име и нову нацију бившим Душановим Србима!

На овој карти видите српске средњевековне цркве и манастире на територији Северне Македоније које је изградио српски народ и српска властела.