logo3

ОТКРИВЕНИ КОМУНИСТИЧКИ ФАЛСИФИКАТИ 

ОТКРИВЕНИ КОМУНИСТИЧКИ ФАЛСИФИКАТИ 

Фотографија корисника Милослав Самарџић

Фотографија корисника Милослав Самарџић

Фотографија корисника Милослав Самарџић

 

Деценијама комунисти понављају фотографију на којој су наводно немачки капетан Вреде и Дражини официри Калабић, Рачић и Недић, сликани после састанка у Топили, 11. августа 1944.
Увек сам тврдио да је то фалсификат: види се да је Немац налепљен, ноге биле дупло дуже, онда Недић је тога дана био код Трстеника, Рачић никад није био ну Тополи, итд.
Нисмо знали који објекат је у питању, а онда је на форуму ''Погледа'' једна члан објавио да је то фортографија виле краља Александра на Опленцу.
Тако, данас сам ишао тамо, ради реконструкције.
Погледајте резултате реконструкције.
СЛИКА 1: Фалсификат.
СЛИКА 2. Сликано данас, из истог доњег угла, тако да је око фотографа у линији између четврте и пете степенице одозго. Лево и десно обухваћен је исти простор, негде по половина прозора.
Напред сам ја, 191 цм, плус обућа, 192. То је десетак цм више од Калабића.
Позади је особа висока око 160 цм.
Ја стојим на истом месту, док би особа позади морала још мало уназад. Али, врата су била закључана. У том случају би та особа изгледала још ниже. Прага нема, врата су у нивоу.
Закључци:
1. Фалсификатори су се прерачунали у висини Немца. То смо видели и без ове реконструкције, тј. на фалсификованој слици се види да би му ноге морале бити два пута дуже него што је нормално.
2. Сенка иде у лево, док на фалсификованој слици иде у десно. На овом месту, сенка никада не може ићи у десно.
СЛИКА 3: 
Сликано данас у 15 х, односно, по ондашњем времену, у 14 х.
То је време у коме се завршио наводни састанак и када је наводно настала фотографија.
Овде се јасно види правац сенке, у лево.
Друго, овде се види да на место где наводно стоји Немац, пада сенка од надстрешице. На слици наводно из 1944. нигде нема сенке од надстрешице, а морало би је бити на вратима, ако је сликано поподне. Дакле све док сунце не оде на запад, негде до 17 (16) х, мора се видети сенка надстрешице. Она је иначе провидна, стаклена, виде се сенке носача, који су метални. После 17, односно 16 х, када сунце падне на запад, на слици се види другачија сенка надстрешице (покрива горњи део врата).
Треће, лева страна лица Нешка Недића морала би бити у сенци.

Пише Милосав Самарџић