logo3

У 90. ГОДИНИ ЖИВОТА УМРО ДМИТАР СТОЈАНОВИЋ, НАСТАВНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА

У 90. ГОДИНИ ЖИВОТА УМРО ДМИТАР СТОЈАНОВИЋ, НАСТАВНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Према саопштењу породице сјутра 4.маја 2019. године у 14.сати на градском гробљу у Беранама обавиће се сахрана Дмитра М. Стојановића.

Дмитар Стојановић, од оца Милутина и мајке Станице, дјев. Ралевић, рођен је у Машту код Берана 1930. године. Основну школу завршава у мјесту рођења, Нижу реалну гимназију и Учитељску школу у Иванграду (Беранама), а онда и Вишу педагошку школу, група српски језик и књижевност, на Цетињу,1954. године.Био је ожењен са Љубицом, дјевојачко Joксимовић, учитељицом.
Учитељску службу је започео у селу Рабовац, код Липљана. Након одслужења војног рока у ЈНА наставља на Савином Бору, код Петњице, Беране. Након три године добија премјештај у Основну школу у Врбици, гдје остаје двије године. Затим службује у четворо-разредној Основној школи на Машту (Полица) код Берана. 
Школске 1961/62 напушта Маште и добија службу у Сајковићима, код Ливна, гдје не остаје дуго. Због породичних разлога враћа се у родни крај и 1962/63. године добија учитељску службу у Туцањама, код Берана. Пошто је уз рад ванредно завршио и Вишу педагошку школу, добија радно мјесто наставника у Основној школи ''Доња Ржаница'' код Берана, гдје је предавао српски језик до пензионисања 1995. године. Живио је у Беранама. Кућа жалости улица Милорада Јованчевића 45.Беране. 
Нека му је вјечна слава и хвала.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић