logo3

МИОДРАГ Д. КОЈИЋ

ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''-БЕРАНЕ

 

 

Миодраг Д. Којић рођен 1962. године у Подгорици. Пореклом из Републике Српске. Основну школу, гимназију и факултет завршио је у Београду. Радио је 15 година у средњој школи у Београду као професор стручних машинских предмета.

Са великим српским песником Добрицом Ерићем је оснивач удружења за заштиту српског језика и ћириличног писма из Београда, где је као потпредседник удружења организовао многобројне јавне трибине и књижевне вечери. 2014. године је са Светосавског округлог стола уз потписе 33 угледна научна и књижевна радника упутио проглас за спас српског језика и ћирилице познат под именом "Светосавски апел ћирилице".

Уредник и издавач часописа "Српско слово" који покушава да обједини српски духовни и културни простор и тако допринесе борби српске браће у очувању свог националног достојанства и идентитета. "Ако нема српске национално одговорне елите онда морамо сами да храбро понесемо крст часне борбе у име наших врлих предака", под том идејом је написао више текстова и радова у одбрану права на своје. За своје учитеље који су му показали пут којим треба ићи у свом националном раду признаје академика Василија Крестића и песника Добрицу Ерића. "Срби су одувек били слободномислећи, христољубиви и одлучан народ и наш задатак је да тако и наставимо" је реченица која обавезује и која му даје животну енергију да издржи неправде и тешкоће савременог света