logo3

   ПРОФ.ДР  МИЛОВАН ВУЧИЋЕВ ЗЕЧЕВИЋ  1935-2017                                   

СЈЕЋАЊЕ

ПРОФ.ДР МИЛОВАН ВУЧИЋЕВ ЗЕЧЕВИЋ
1935-2017

Дана 23.10.2017.године, престало је да куца племенито срце нашег Милована Зечевића,професора ,како смо га од милоште звали,мада је он то доиста и био и то универзитетски професор.
Шта рећи о овој људској величини,да то не буде премало, а у исто време, да не буде претерано и субјективно, јер је изнад свега ценио људску скромност и ненаметљивост. Лично сам га сматрао својим ментором, када је у питању, био наш заједнички анганжман у „Удружењу Васојевића, и касније у завичајном удружењу Комови. Имао је непогрешив осјећај, који се могао назвати и божијим даром, да препозна, анимира и укључи младе снаге у наше Удружење Васојевића, и да их кроз заједнички рад, наоко успут коригује и враћа на исправан пут, ако залутају. Милован, иако ненаметљив је јасно опредељен, стамен у својим ставовима, како људским, професионално етичким, тако и у стварима везано за деловање нашег Удружења Васојевића и касније завичајног удружења Комови чији је био први председник. О његовим људским и професионалним дометима везано за медицину и професуру, нећу овом приликом, јер је о томе већ писано у Гасу Васојевића. Ово је само један кратки, лични осврт када је у питању, мени лично драг, наш Милован. Иза себе је оставио кћерку Тању и сина Сашу, такође врсне докторе, као и бројну унучад и осталу фамилију, тако да хвала Богу, имаће ко да настави његово дело.
Ми који смо имали срећу, да живимо и радимо у његово време, и оне попут моје маленкости, који су имали среће да његово око и пажња буду у смерени ка њима, памтићемо како њега и његову својеврсну несебичност, да нас усмери, упозна и уврсти у садејству са плејадом.
Људских величина у сваком смислу, окупљених око академика Милије Зечевића у Београду, немогуће је све их појединачно набројати, па молим да се нико не нађе увређен.
На крају, овог осврта, изражавам огромну захвалност, теби, добри наш Миловане, који ће остати запамћен по свему добром што си учинио свима, а ја лично ћу те памтити везано за наше садејство у Удружењу Васојевића, као некада Арх.Мојсије Зечевића и војвода Симо Кастратовић. Мој последњи поздрав теби гласиће кроз својеврсну инверзију речи: Почивај у миру велики наш Васов сојевићу!

Удружење Васојевића

Председник подружнице Крагујевац 
Верољуб Лакићев Кастратовић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић