logo3

Kосметска звезда првог реда за 2018. годину за књижевност пјеснику Веселину Џелетовићу

Kосметска звезда првог реда за 2018. годину за књижевност пјеснику Веселину Џелетовићу

ПОБРАТИМ СРПСКЕ НАРДНЕ ОДБРАНЕ ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ВЕСЕЛИН ЏЕЛЕТОВИЋ ДОБИТНИК ЈЕ КОСМЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ ПРВОГ РЕДА ЗА 2018. ГОДИНУ ЗА КЊИЖЕВНОСТ ОДНОСНО ЊЕГОВ РОМАН ''СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО''

 

 Песник  Веселин Џелетовић овогодишњи је добитник знамења Косматска звезда првог реда, коју му додељује Друштво полицијских ратника Републике Србије са председником Славољубом Љубисављевићем на челу, за изузетне заслуге у области књижевности за роман „Српско срце Јованово“.   

                  

-Косметска звезда је грађанско одликовање које се сваке године додељује на празник Свете духове. Признање има за циљ да се подстакну домаћи и страни грађани и оранизације да дају свој директни допринос у циљу повратка Светој српској земљи Косову и Метохији, српским светињама, напуштеним домовима, заустављању уништавања српског народа и заштити споменика културе на Космету, каже се у Одлуци Друштва полицијких ратника РС о додели знамења Косметска звезда првог реда, песнику и председнику Удружења писаца „Поета“ Веселину Џелетовићу.                                                                             

 Поводом добијања овог знамења Џелетовић је за „Јединство“ изјавио: Косметска звезда има симболику повратка Срба на Косово и Метхију, а ја не да верујем него знам да ће се вратити.                                                                                                           

 Косметска звезда ће Веселину Џелетовићу бити свечано уручена 26. маја у средњевековном граду Сталаћу.

                                            С.Ђукић