logo3

EПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН НА МУРИНИ : Невину крв дјеце не смијемо заборавити, она ће бити вјечни печат овога града!

EПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН НА МУРИНИ : Невину крв дјеце не смијемо заборавити, она ће бити вјечни печат овога града!

Администратор Митрополије црногорско-приморске епископ Јоаникије данас је посјетио варошицу Мурино, гдје је служио опело жртвама НАТО бомбардовања 1999. године. Опело је служио испред спомен-чесме, а како је казао жртве НАТО бомбардовања нас обавезују и продубљују наше памћење.

-Жртве нас опомињу да живимо у међусобној љубави, да више не правимо расколе и подјеле. Крв невиних жртава сјединиле су се са Христовом крвљу и са његовим мукама на Голготи. Породицама Боже дај сву срећу и напредак, казао је епископ Јоаникије, додајући да ће муринске жртве бити вјечни печат на овом граду и да се невино проливена крв мора памтити.

03/05/2021

Поводом 22 године од бомбардовања варошице Мурино, предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац и предсједник СО Беране Новица Обрадовић положили су данас вијенац на спомен обиљежје муринским жртвама.

У делегацији Општине, осим двојице предсједника, били су и директор Туристичке организације Иван Радевић, савјетник предсједника Општине Дарко Стојановић, савјетница у Служби Скупштине Јасмина Ђукић и шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић.

Вијенац су положили и чланови Удружења бораца ратова од 1990. до 1999. године, на челу са почасним предсједником на нивоу Црне Горе, Савом Вучетићем, који је и директор беранског Комуналног предузећа.

Прије одавања поште невиним цивилним жртвама, међу којима су троје дјеце и троје одраслих, Мирославу Кнежевићу, Оливери Максимовић, Јулијани Брудар, Вукићу Вулетићу, Манојлу Коматини и Милки Кочановић, епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске, Г. Јоаникије са свештенством служио је литургију и парастос у Цркви Свете Петке у Мурини.

Владика је казао да сјећање на жртве много обавезује, на хришћанско памћење и врлине, и позвао да живимо у миру и слози.

„Данашњи помен је као васкршња служба. На мјесту распећа прославља се васкрсење„, поручио је владика.

У безумном нападу на Мурино и крвавом НАТО пиру, животе су изгубили дјеца Мирослав Кнежевић (1985), Оливера Максимовић (1986), Јулија Брудар (1989), те Вукић Вулетић (1953), Милка Кочановић (1930) и Манојло Коматина (1927).