logo3

ЈУЧЕ 24 .МАРТА 2018. У БЕРАНАМА И АНДРИЈЕВИЦИ ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОЧЕТКА БОМБАРДОВАЊА

У БЕРАНАМА И АНДРИЈЕВИЦИ ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОЧЕТКА БОМБАРДОВАЊА

Памти се НАТО агресија

БЕРАНЕ/АНДРИЈЕВИЦА- Деветнаестогодишњица почетка НАТО бомбардовања СРЈ обиљежена је јуче у Беранама полагањем цвијећа на спомен- обиљежје палим борцима од 1990. до 1999. године, подигнутом испред зграде Општине. Цвијеће су, поред породица преминулих ратника, положили представници Општине Беране и Удружења бораца ратова из 1990- 1999.
-Наша је света обавеза да се сваке године поклонимо пред овим часним именима, јер је то дуг свих нас који смо били у истој колони с њима, тим прије што 24. март представља јединствен датум у историји свјетских ратовања. Тада су удружене свјетске силе дошле да до краја униште остатак Југославије, односно Србију и Црну Гору, остављајући за собом на хиљаде погинулих људи и свеукупна разарања. Та чињеница указује да наши борци који су у последњим ратовима давали своје животе за одбрану домовине заслужују посебно поштовање – нагласио је Миљан Барјактаровић из Удружења бораца ратова из 1990.- 1999. година.
И на више споменика у андријевичком спомен- комплексу Књажевац цвијеће су положиле породице и делегације Удружења ратних добровољаца и Удружења бораца ратова из 1990.- 1999.године, као и Социјалистичке народне партије и Демократског фронта. Професор Милорад Вукић рекао је да дубоко треба да се стиде они који су на нашим ширим просторима убијали невине цивиле.
Д.Ј.