logo3

У РЕСТОРАНУ КОЉЕНО ОДРЖАН 20.ФЕСТИВАЛ НАРОДНЕ МУЗИКЕ ''ПРВИ ГЛАС ВАСОЈЕВИЋА''

ДАНА 8.08.2021.У РЕСТОРАНУ КОЉЕНО ОДРЖАН 20.ФЕСТИВАЛ НАРОДНЕ МУЗИКЕ ''ПРВИ ГЛАС ВАСОЈЕВИЋА''.

ГЛАС ХОЛМИЈЕ БИО ЈЕ МЕДИЈСКИ СПОНЗОР И ТОМ ПРИЛИКОМ ДОБИЛИ СМО ЗАХВАЛНИЦУ ОД ОРГАНИЗАТОРА.

У Улотини је 8. августа 2021. одржан 20. фестивал народне музике ''Први глас Васојевића''. Овај фестивал је изазвао велико интересовање учесника као и гостију који су ресторан ''Кољено'' власника Баћка Влаховића испунили до последњег мјеста.

Као и сваке године овај фестивал пробуђује огромно интересовање и учесника и публике. Под будним оком организатора фестивала власника ресторана Братислава Баћка Влаховића све је прошло у најбољем реду и играло се, такмичило и пјевало до јутарњих сати. Међу гостима те ноћи нашли су се и побједници на претходним овим фестивалима: Ранка Чукић, Рајко Булатовић, Игор Шошкић и Александар Ацо Чукић . Стручни жири фестивала сачињавали су: Ранка Чукић,Игор Шошкић и директорица радио Андријевице Александра Бакић Вујовић. Ове године се за учешће пријавило седам такмичара и то: Драгослав Вукићевић,Радун Мијовић,Вуксан Ђекић,Стефан Мартиновић,Саво Ћулафић, Младен Дашић и Маја Мартиновић. Учесници фестивала су отпјевали по двије пјесме на радост свих присутних. Треће мјесто доби је Драгослав Вукићевић, друго место је освојио Стефан Мартиновић, а најбољи извођач је сасвим заслужено била млађана Маја Мартиновић, која је овом побједом обезбиједила учешће на Утекс ТВ фестивалу у Београду гдје ће се широким народним масама представити са новом пјесмом и цио свијет ће моћи да чује и види какви пјевачи настају у Васојевићима. Маја Мартиновић је освојила и први глас публике .

Заслужним појединцима и организацијама захвалнице је уручио Драгиша Ћулафић. Заслужене захвалнице су добили : Центар за културу и спорт Андријевица,Радио Андријевица,Александар Ацо Чукић,Ранка Чукић,Игор Шошкић,Александра Бакић Вујовић и водитека ове вечери новинар Радио Андријевице Андријана Стијовић.Захвалницу од организатора добио је ''Глас Холмије'и наш главни и одговорни уредник Горан Киковић, је примио ово значајно признање,јер је ''Глас Холмије'' већ традиционални медијски спонзор ове значајне завичајне манифестације ,која афирмише младе пјеваче са простора Васојевића.

Како за ''Глас Холмије'' специјално истиче организатор фестивала Баћко Влаховић циљ и жеља је овог фестивала да се он омасови и да учешће узимају сви они којима је пјесма у срцу. Ништа љепше нема него у родном крају послушати звуке од којих срце заигра. Први глас Васојевића је једини фестивал гдје побједник добија директно учешће на престижном Утекс фестивалу а сви трошкови падају на терет власника ресторана ''Кољено'' Баћка Влаховића.

Баћко даље наставља:''Планирамо да и наредних година организујемо ову манифестацију.Планова је доста а све то чинимо да они који дођу на одмор у завичај као и они који живе ту имају мјесто гдје могу да дођу и слушају музику уз прелијеп амбијент који се пружа и који нуди надалеко чувени ресторан Кољено.-уз поруку која траје већ двије деценије -''нека вам цио живот буде пјесма''.

Специјално за Глас Холмије пише Горан Киковић