logo3

У БЕРАНАМА ТРАДИЦИОНАЛНО СВАКЕ ГОДИНЕ  ОДАЈЕ  СЕ  ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ У ОТАЏБИНСКИМ РАТОВИМА ОД 1990-1999. ГОДИНЕ 24. МАРАТА  У 11 САТИ 

У БЕРАНАМА ТРАДИЦИОНАЛНО СВАКЕ ГОДИНЕ  ОДАЈЕ СЕ ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ У ОТАЏБИНСКИМ РАТОВИМА ОД 1990-1999. ГОДИНЕ 24. МАРАТА  У 11 САТИ 

Сваке године у присуству великог броја грађана Берана, родбине погинулих у ратовима од 1990. до 1999. године данас је обиљежава се почетак  НАТО бомбардовања Савезне републике Југославије полагањем цвијећа на спомен обиљежје палим борцима подигнутом испред зграде Општине.

Цвијеће поред породица погинулих ратника, положу увијек  делегације Општине Беране на челу са предсједником општине Драгославом Шћекићем и предсједником СО Беране Гораном Киковићем, те бројни поштоваоци, међу њима су делегације Удружења бораца ратова из 1990 – 1999. која организује овај скуп.

Предсједник Удружења бораца ратова од 1990- 1999. Саво Вучетић, каже испред споменика погинулим у ратовима1990 – 1999. који се налази у близини зграде Општине Беране :

''Овај споменик свједочи о временима када су у борби за одбрану отаџбине гинули наши храбри синови. То су људи које не смијемо заборавити, јер су они оличење патриотизма. Они су својом храброшћу и достојанственим држањем доказали да су на овим просторима чојство и јунаштво увијек били изнад дезертерства, без обзира ко се налазио на власти. Нажалост, наше Удружење, као ни породице преминулих ратника,  никада нијесу били уважени од стране државног врха Црне Горе. Због таквог односа неко треба да се стиди“. Приликом полагања цвијећа, нагласио је да поменуто Удружење никада неће дати подршку уласку Црне Горе у НАТО савез, који је, како је навео, сијао смрт и на нашим просторима. – НАТО је, предвођен Америком као свјетским полицајцем, на бруталан начин извршио агресију на СРЈ. Гађали су породилишта, рушили мостове и путеве, убијали дјецу и недужне цивиле. Тада је прва жртва пала у Црној Гори. То су само неки од разлога због којих никада нећемо подржати улазак Црне Горе у НАТО. Ми не желимо да наша дјеца буду месо топовском ђулету које се налази у рукама Америке и њених савезника.  Не желимо да наша дјеца ратују за њихове интересе, јер њима ништа није свето'' – поручио једном приликом посјете споменику  Саво Вучетић,  и сам учесник у минулим ратовима,.