logo3

У БЕРАНАМА ОСВЕШТАНЕ ПРОСТОРИЈЕ СРПСКЕ КУЋЕ И ПОТПИСАН УГОВОР О КУПОВИНИ

У БЕРАНАМА ОСВЕШТАНЕ ПРОСТОРИЈЕ СРПСКЕ КУЋЕ И ПОТПИСАН УГОВОР О КУПОВИНИ

У Беранама је 25.марта 2022. потписан уговор о куповини Српске куће (куће српских организација за очување културе и идентитета српског народа у Беранама и Полимском крају). После покретања иницијативе Српског националног савјета ЦГ, прије више од годину дана, Покрајинска влада Војводине, обезбиједила је највећи дио средстава за куповину просторија у којима ће се налазити, осим редакције Српске РТВ и низ других организација које се баве очувањем културне баштине српског народа.

По ријечима предсједника Српског националног савјета др. Момчила Вуксановића, ово је још један показатељ да Република Србија и у насложенијим временима, води рачуна о својим сународницима и њиховој перспективи у Црној Гори.

-Очекујемо да ће ово бити подстрек за веће јединство српског народа и да ће значајно утицати на развој културе и очување традиције у Беранама и окружењу, казао је Вуксановић.

Подсјећамо да је у прошлој години СНС ЦГ, купио и опремио Српску кућу у Пљевљима, у којој функционише више српских организација и у којој су у претходном период одржаване најзначајније културне манифестације.

 

Са свечаности у Беранама: С лијева на десно: Миличко Трифуновић,др Момчило Вуксановић, Горан Киковић, Благоје Шарић, Давид Лалић, Будимир Дубак, Бранислав Оташевић и Миро Лепосавић