logo3

У БЕРАНАМА ОДРЖАН САСТАНАК САВЈЕТА СНО ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ

САСТАНАК САВЈЕТА СНО ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ

 

                БЕРАНЦИ ДА ОСТАНУ НА ЊЕГОШЕВОМ ПУТУ

У Беранама је 16. Јануара 2018. године oдржана сједница  савјета  Савеза српских удружења области Васојевића и лимске долине, под називом Српска народна одбрана. Ту организацију сачињавају већ четири године Удружење српских књижевника у отаџбини и расејању Андријевица, Удружење ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Беране и Српско историјско-културног друштва ''Никола Васојевић'' Беране.

Сједницом је пресједавао предсједник Горан Киковић, а били су присутни потпредсједници:  Живко Бјелановић и Давид Лалић.  С  екретар Бранислав Оташевић и чланови савјета : Вељко Бубања, Зоран Вулевић, Миличко Трифуновић, Драгиша Ђуришић и Мило Јоле Цикић Шљакић. На сједници су коптирани нови чланови и то: Милан Мане Цимбаљевић, Радоје Мишковић и Драган Радић.

Том приликом разматрано је више тема из дјелокруга рада и донијети су одређени закључци и одлуке.

СНО Васојевића и лимске долине је савез који штити интересе Српског народа на територији Васојевића и лимске долине и овом приликом поводом одлучивања у Беранама 4.фебруара 2018. године не може бити по страни него ће подржати и подржава оне снаге које су остале и које се боре за његошевску Црну Гору и које се не стиде Његоша него се са њим поносе. Зато позивамо овом приликом све Србе у Беранама да не поклекну пропаганди која жели да од Берана направи оно што је радила прије 4 године. Не желимо да Беране поново буде мјесто одакле се млади селе него треба да буде мјесто у којој ће млади да долазе. Зато због наше дјеце и због будућности не дозволимо оним снагама које су политичка прошлост Берана и које су уништиле Црну Гору и Беране да нам и у будућности уништавају животе.