logo3

У БЕОГРАДУ СЕ 14.МАЈА 2019.ОСНИВА САВЕЗ СРБА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

У БЕОГРАДУ СЕ 14.МАЈА 2019.ОСНИВА САВЕЗ СРБА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност,

Поштовани грађани Црне Горе, обраћамо вам се у име иницијативног Одбора "Савеза Срба из Црне Горе", са сједиштем у Београду и позивамо да станете у одбрану људских и грађанских права и слобода у Црној Гори.
Чињенично стање у Црној Гори је да диктаторски и однарођени режим врши асимилацију и понижавање српског народа у Црној Гори, што није својствено честитим Црногорцима, без обзира, којој вјери или нацији припадали.
Истина је, да је српски језик и ћирилично писмо избачено из службене употребе, без обзира што се близу седамдесет посто грађана Црне Горе изјаснило да говори српским језиком, да српског језика нема у школама, да је на сцени прекрајање историје у Црне Гори на штету српског народа, да занемарљив број грађана српске националности ради у државним органима Црне Горе, да се Срби проглашавају окупаторима Црне Горе кроз минула времена, све то и више од тога, кроз лажи и преваре, црногорски режим ствара нову државу на мржњи према српском народу, на мржњи према више од трећине сопствених грађана, чији су преци вјековима живјели у Црној Гори и који су стварали Црну Гору уграђујући своје животе у њене темеље.
Данас, доживљавамо кулминацију мржње према српском народу, нападајући СПЦ и преко измишљеног "државног удара" и суђења српским лидерима у Црној Гори. Данас суде њима, сјутра ће другима, ко се год усуди да супротно мисли од њиховог режима, или угрози њихове позиције на власти, причајући истину о њиховој приватној држави, приватној полицији, приватном судству и комплетном државном систему, претварајући га у приватни систем, да би заштитили своје приватне послове.
Данас је Црна Гора, једина држава на планети у којој забрањују улаз интелектуалцима, као некоме "ко угрожава безбедност Црне Горе". Са тим чином је упућена порука свим слободним људима, да не смију дићи глас против режима у Црној Гори.
Сагледавајући чињенично стање однарођеног црногорског режима, који је нанио љагу на образ свим грађанима Црне Горе, а нас Србе, који смо рођени, или смо поријеклом из Црне Горе а живимо ван граница Црне Горе, натјерали су да се организујемо у Савез, не би ли спрали образ са себе и са Црне Горе од пошасти која је задесила Црну Гору задњих тридесет година, као никада у историји.
Кроз наш активизам, покренућемо иницијативу прикупљања потписа свуда у свијету и у Црној Гори, за заштиту грађанских права и слобода у Црној Гори.
Обратићемо се институцијама система у Црној Гори, међународним институцијама за заштиту људских права и слобода. Претпостављајући да све поменуте инстанце знају за кршење грађанских права и слобода у Црној Гори, овим путем ћемо сазнати да ли је заштита основних права грађана једнака за све, или је дозвољено да се са Српским народом ради све што се осмисли, као народу који је одређен за одстрел.
Прогон српског народа смо већ видјели у Хрватској и на КиМ, зато не би жељели да се даље настави овај злочиначки подухват на другим територијама, што такође не желимо ни једном другом народу.
Зато молимо све грађане Црне Горе, све политичке и невладине организације, посебно организације за заштиту грађанских права и слобода, да стану у заштиту двојице српских лидера Андрије Мандића и Милана Кнежевића. Заштитом њих двојице, штитимо један народ, своје комшије, кумове, рођаке.
У супротном, сматраћемо, све оне који не дигну глас у њихову одбрану, саставним дијелом антисрпског однарођеног режима.
Поштовани грађани Црне Горе, у нади да ћете направити љуцки Корк, којим су ишли ваши преци, чувајући част и образ у тешким временима и достојанство Црне Горе, заштитите Андрију Мандића и Милана Кнежевића од робије, тим гестом ћете заштитити и српски народ који ће вам бити захвалан кроз вријеме.
Овим путем желимо да упутимо снажну подршку нашој браћи по Христу Андрији и Милану, да ћемо се неодступно борити за њихова права и слободу, као и васколиког српског народа, ма где се налазили.

У име организационог Одбора "Савеза Срба из Црне Горе"
                                      Жељко Чуровић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Жељко Чуровић