logo3

У БЕОГРАДУ СЕ ПОБРАТИМИЛИ СРБСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТРУ “ ЋИРИЛИЦА“ И СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ИЗ БЕРАНА

У БЕОГРАДУ СЕ ПОБРАТИМИЛИ СРБСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТРУ “ ЋИРИЛИЦА“ БЕОГРАД И СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ИЗ БЕРАНА

ЗА ЈАЧАЊЕ ВЕЗЕ ИЗМЕЂУ СРПСКОГ НАРОДА ВАСОЈЕВИЋА И БЕОГРАДА 

Дана 12.марта 2022.године на пригодној свечаности уприличеној у част успостављања трајног пријатељства и побратимства у Београдском Србском културном центру ''Ћирилица'' потписана је повеља о братимљењу и пријатељској срадњи између Србског културног центра ''Ћирилица''-Београд и Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине-Беране.

У име Србског културног центра ''Ћирилица'' повељу је потписао предсједник Милорад Ђошић,док је у име Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине свој потпис ставио предсједник Горан Киковић.

Киковић је овом приликом истакао значај повезивања између Срба из Васојевића и Београда и да примјер ове братске сарадње даје пун смисао у настојању да останемо своји на своме чувајући оно што су нам преци оставили: дух, православну вјеру, српски језик, ћирилично писмо и свету слободу. Овај величанствени скуп српске саборности и братства поздравио брираним ријечима Милорад Ђошић,који је и овом приликом рекао да је обавеза српске матице и њихове престонице да помогну у очувању свих темељних вриједности српског народа. На крају је истакнуто да ће ове свечаности у Србском културном центру ''Ћирилица'' у Београду бити традиционалне и да ће ово потписивање повеље о сарадњи бити наставак искрене братске сарадње и у будућим верменима на добробит српског народа .