logo3

УРУЧЕНЕ КЊИГЕ НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ''ДР РАДОВАН ЛАЛИЋ'' У БЕРАНАМА

Представници Књижевне задруге Српског националног савјета Црне Горе посјетили су локалну управу града Берана и Центру за културу поклонили више од двије стотине књигa, најрепрезентативнија издања, из сопствене издавачке продукције.

Поклон Центру за културу Беране за тамошњу библиотеку уручио је предсједник Српског националног савјета др Момчило Вуксановић, а на вриједној донацији захвалио се предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић.

Предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић, казао је да је Књижевна задруга до сада објавила више од двестапедесет наслова на српском језику и ћириличном писму, и да је већ одавно препозната као најпродуктивнији издавач, који је добитник великог броја најзначајнијих књижевних награда у земљи и региону.

Предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић захвалио се Српском националном савјету и истакао да ће ове књиге значајно обогатити библиотеку у Беранама. Пријему су  присуствовали директорка ЈУ Центар за културу Беране Слободанака Ивановић и главни уредник  Књижевне задруге Српског националног савјета Будимир Дубак.

Вуксановић и Киковић сагласили су се да сарадња између Српског националног савјета и Општине Беране треба да буде настављена и убудуће.