logo3

УКИНУТ ПРИТВОР АНДРИЈЕВЧАНИМА КОЈИ СУ БЛОКИРАЛИ ПУТ АНДРИЈЕВИЦА БЕРАНЕ ТРАЖЕЋИ ДА СЕ ВЛАДИКА ПУСТИ ИЗ ПРИТВОРА

УКИНУТ ПРИТВОР АНДРИЈЕВЧАНИМА КОЈИ СУ БЛОКИРАЛИ ПУТ АНДРИЈЕВИЦА БЕРАНЕ ТРАЗЕЦИ ДА СЕ ВЛАДИКА ПУСТИ ИЗ ПРИТВОРА
 

Основни суд у Беранама, након завршног рочишта које је данас 12.јуна 2020. одржано, укинуо је притвор тројици Андријевчана, Горану Марсенићу, Ивану Радојевићу и Љубу Радојевићу, који су половином прошлог мјесеца блокирали магистрални пут Беране – Андријевица.

Како преноси локални радио Беране. Како је суд раније одлучио, са слободе су се бранили Милија Асановић и Чедо Јелић, који су били у притвору до 72 сата.
Прва тројица се терете да за кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, и они су до данас били у притвору. Асановићу и Јелићу се судило за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Они су 14. маја, са већом групом грађана Андријевице, учествовали у блокади пута Беране – Андријевица – Плав, протесујући због хапшења владике Јоаникија. Полиција је ту блокаду разбила употребом сузавца и примјеном силе. На данашњем рочишту су саслушани свједоци, а током читавог суђења које је трајало више сати, пред зградом Основног суда био је окупљен већи број њихових рођака грађана који су чекали исход и протествовали због хапшења и суђења.
Како је најављено из беранског Основног суда, пресуда петорици Андријевчана биће јавно саопштена у понеђељак у 14 и 30 сати.