logo3

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БЕРАНЕ ИЗАБРАЛО СВОЈЕ РУКОВОДСТВО

ИВАН ШЕКУЛАРАЦ ПОНОВО ПРЕДСЈЕДНИК

С лијева на десно: Миланка Раденовић , записничар, Иван Шекуларац,
предсједник удружења пензионера Беране, Бранко Вешовић, предсједник Савеза удружења пензионера Црне Горе

На челу беранског Удружења пензионера и у наредном четворогодишњем мандату налазиће се Иван Шекуларац, док ће мјесто потпредсједника заузимати Мићун B абовић. То је одлучено на изборној Скупштини Удружења пензионера Беране, које броји 4.048 чланова. На Сједници је изабран Управни одбор, којег ће поред Шекуларца и Бабовића чинити Милан Рачић, Милева Цимбаљевић, Милинко Рмуш, Милован Пођанин, Божидар Мијовић, Мило Бојичић и Борислав Анђић.

Са скупштине удружења

Захваљујући се на указаном повјерењу предсједник Шекуларац је истакао да ће се искрено трудити да и у наредном четворогодишњем периоду дâ пуни допринос заштити интереса најстарије популације.

'' Четворогодишњи извјештајни период обиљежен је даљим падом животног стандарда пензионера, захваљујућу неусклађивању пензија и наглим порастом трошкова живота. Осјетно погоршање материјалног положаја исцрпљених пензионера услиједило је поскупљењем струје, прехрамбених производа, превоза и комуналних услуга. Но, и поред тога наше удружење се трудило да дâ допринос заштити права пензионера и њихових виталних интереса, истовремено доприносећи међусобној солидарности, слози и толеранцији у својој друштвеној средини '' – истакао је Шекуларац.

На сједници је било ријечи и о бројним проблемима пензионера, међу којима има доста оних који још увијек нијесу ријешили стамбено питање. Дискутанти су подсјетили да су још прије седам година Фонд ПИО и тадашње Министарство здравља рада и социјалног старања опредијели 240.000 еура за изградњу стамбене зграде за потребе беранских пензионера, уплативши средства на рачун Општине Беране. Међутим, како су навели, средства о којима је ријеч ни до данашњих дана нијесу стављена у одговарајућу функцију, тако да од обећане зграде још увијек нема ништа.

Сједници у Беранама присуствовао је предсједника Савеза удружења пензионера Црне Горе Бранко Вешовић истичући да ће се и даље залагати да припадници трећег доба имају одговарајући третман у друштву.

Поводом избора Ивана Шекуларца телеграм честитке упутио је Горан Киковић предсједник СО Беране. У телеграму се каже: '' С обзиром, да због одржавања сједнице Скупштине општине Беране, нијесам био у могућности да присуствујем изборној Скупштини Удружења пензионера, чији рад изузетно цијеним, користим прилику да Вам на овај начин честитам избор на функцију предсједника Удружења пензионера. Вашим поновним избором потврђено је да сте и у претходном мандату успјешно представљали популацију пензионера. Желим Вам да и у наредном периоду успјешно обављате ову функцију на добробит свих чланова Удружења и да се статус пензионера још више поправи, јер је генерација, која је стварала и градила Беране, то и заслужила. Скупштина општине Беране, и ја лично, Вам стојимо на располагању и очекујемо добру сарадњу и у наредном периоду. Вама и Вашим сарадницима желим пуно успјеха у раду и срдачно Вас поздрављам ''.