logo3

СУСРЕТ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИНИРАЛА СРБИЈЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ДРЖАВНЕ ДУМЕ ФЕДЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ВЈЕЧЕСЛАВОМ ВИКТОРОВИЧЕМ ВОЛОДИНОМ

Председник Државне думе Русије Вјечеслав Викторович Володинн изразио је поштовање и захвалност делегацији Клуба генерала и адмирала Србије за пажњу коју поклања традиционалним везама руског и српског народа те одржавању значајних споменика из заједничке историје народа држава - Србије и Русије

Приликом званичне посете Републици Србији Председника Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјечеслава Викторовича Володина са делегацијом, 5.јуна 2017. године, уприличен је сусрет и са делегацијом Клуба генерала и адмирала Србије. По слетању на аеродром ''Никола Тесла'' делегација је положила венце и цвеће на Спомен комплексу ослободиоцима Београда 1944. године и Споменику Совјетском војнику. Венце су положили председник Володин и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, а испред Клуба генерала и адмирала Србије генерали дрЛука Кастратовић, Владимир Пејак и Вукајло Чађеновић.

После уписивања у Књигу утисака председник Володин кратком беседом обратио се делегацији Клуба и захвали се што Клуб поштује, гаји и развија заједничке традиције српског и руског народа. Председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије генерал-мајор у пензији др Лука Кастратовић предсеника Володина и руску делегацију упознао је са ''личном картом'' Клуба, о активностима Клуба, а посебно на приказивању истине о НАТО агресији на СР Југославију 1999. године, кроз организовање научних скупова, трибина и округлих столава – ''да ми напишемо истину о НАТО агресији, о херојском отпору наше војске и народа вишеструко надмоћнијем агресору, на што смо поносни'' - и захвалио се на подршци коју Русија пружа српском народу и Србији.

У делегацији председника Државне думе био је и генерал-пуковник Виктор Михаилович Заварзин, депутат Државне думе, почасни члан Клуба генерала и адмирала Србије, који је успешно запосео аеродом Слатину, 1999. године. У разговору изразио је жељу да дође посебно у посету Клубу, да и он напише своја искуства о НАТО агресији на СРЈ и Србију. У поподневном програму делегација Клуба, којој се по жељи генерала Заварзина, придружио генерал Радослав Шкорић, присуствовала је концерту у Руском дому.