logo3

СТАНОВНИЦИ ШЕКУЛАРА СУМЊАЈУ ДА ЊИХОВА ИМАЊА САДА ПРИПАДАЈУ ТЗВ.КОСОВУ 

СТАНОВНИЦИ ШЕКУЛАРА СУМЊАЈУ ДА ЊИХОВА ИМАЊА САДА ПРИПАДАЈУ ТЗВ.КОСОВУ 

Прије више од три године из Владе је саопштено да демаркацију границе Црна Гора сматрају окончаном и да Црна Гора помаже Косову на путу европских и евроатлантских интеграција

Мјештани Шекулара позвали су представнике државне власти да им саопште како је планирано да се успостави најновија граница између Косова и Црне Горе. Они наводе да због игнорисања њихових захтјева од стране бивше Владе Црне Горе ништа не знају шта то садржи споразум о демаркацији границе која дијели шекуларске територије са територијом Косова. Навели су да прецизан одговор црногорских званичника у вези овог питања не трпи одлагање, те да ће се свим расположивим средствима супроставити било каквом прекрајању граница на штету становника Шекулара.

ИЗВРШИТИ ДЕМАРКАЦИЈУ

- Прије више од три године из Владе је саопштено да демаркацију границе Црна Гора сматрају окончаном и да Црна Гора помаже Косову на путу европских и евроатлантских интеграција. Међутим, нико од црногорских званичника, нигдје јасно није казао да ли ће та граница бити помјерена. Ми смо у сазнању да поменути споразум предвиђа да се та граница помјера дубоко на нашу територију, што је заиста недопустиво. Зато позивамо представнике новоизабране власти у Црној Гори да дођу у Шекулар и саопште локалном станоивништву шта је урађено по овом питању, како би знали какве кораке даље да предузимамо – наводи се у захтјеву мјештана Шекулара.

Мјештани су поручили да ни по цијену живота неће дозволити да било ко дира границу која је давно успостављена не са Косовом, него са државом Србијом.

- Ми смо на протесту прије три године усвојили декларацију у којој се наводи да не дамо наше и да ћемо свим средствима бранити личну својину, онако како су то с правом радили наши преци. Нагласили смо да смо спремни на одбрамбено жртвовање за сваку стопу земље - поручили су мјештани.

Д.Ј.

Опис фотографије није доступан.