logo3

СТАНОВНИЦИ УЛОТИНЕ КОД АНДРИЈЕВИЦЕ МАНИФЕСТАЦИЈАМА СЕЛО ПРИБЛИЖАВАЈУ СВИЈЕТУ

СТАНОВНИЦИ УЛОТИНЕ КОД АНДРИЈЕВИЦЕ МАНИФЕСТАЦИЈАМА СЕЛО ПРИБЛИЖАВАЈУ СВИЈЕТУ

Ових дана организујемо Петровдански успон на Зелетин са жељом да привучемо што више поклоника нетакнуте природе и оних који баштине и поштују наше традиционалне вриједности, најављује Баћко Влаховић, покретач бројних акција

Међу најактивнијим мјесним заједницама у андријевичкој општини свакако да се убраја Улотина која се, са око 70 активних домаћинстава, простите подред магистралног пута који води према Плаву. Мјештани овог села посебну пажњу посвећују организовању спортских културних и традиционалних манифестација, како би и на тај начин афирмисали свој крај и сачували од зборава вриједности које су баштинили њихови преци. Те активности, низом акција, настављају и ове године, увјерени да су природне љепоте овога краја одскочна даска за развој туризма и привлачење што већег броја гостију.

БАЋКО ВЛАХОВИЋ ПОКРЕТАЧ СВИХ АКТИВНОСТИ У СЕЛУ

-Била нам је жеља да ове године оживимо некадашњи традиционални сабор на Зелетину, планини која се просторе изнад нашег села. У том правцу смо организовали Петровдански успон на Зелетин који треба да се одржи ових дана, а све са жељом да привучемо што више поклоника нетакнуте природе и оних који баштине и поштују наше традиционалне вриједности. Надамо се да ће послије овога Зелетин оживјети као у нека стара добра времена и бити стјециште, не само нас Улоћана, него и бријних гостију из различитих крајева – наглашава мјештанин и покретач бројних акција Баћко Влаховић.

Општина помогла бројне акције

Милан Шошкић наводи да је у последње вријеме, уз помоћ локалне управе, одрађено низ акције усмјерених ка унапређивању комуналне и друштвене инфраструктуре у Улотини.

-Радили смо на постављању расвјете, крчили смо и насипали путеве на више локација у нади да ћемо у наредном периоду успјети да асфалтирамо и макадамске саобраћајнице у селу. Поново смо активирали канал за наводњавање са Шереметског потока, а имали смо и активности око уређења сеоског дома. Добровољно смо учествовали и у крчењу трасе далековода који преко Превије води ка Улотини и то све у циљу стварања услова за боље и редовније напајање струјом. У свему томе имали смо искрену подршку и помоћ локалне управе – нагласио је Шошкић.

Истиче да су на програму и друге бројне планиране активности које подстичу додатно оживљавање села.

-Убрзо ћемо овдје у Улотини имати сусрет спортских ветерана Црне Горе, и препознатљиви турнир у малом фудбалу "Игром против заборава". На стадиону малих спортова одржаће се атрактивно дружење уз гађање тројки и извођење пенала. Угостићемо и специјалног госта, познату естрадну звијезду Миломира Миљанића. Два дана касније у Женском виру на Лиму организоваћемо такмичење у скоковима у воду. Обиљежићемо и славу села која се одржава на празник Огњене Марије, а као посебну атракцију, уз присуство потнатих личности, имаћемо подизање смјероказа планина у Етно селу "Кољено". Планирали смо и сусрет завичајних писаца, као и промоцију књиге "Питај Драгишу", аутора Вујадина Делетића. За завршетак богатог љетњег програма оставили смо фестивал народне музике под називом "Први глас Васојевића" – најављује Влаховић.

МИЛАН ШОШКИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК МЗ УЛОТИНА

Предсједним Мјесне заједнице Улотина Милан Шошкић каже да је за сваку просперитетну причу потребна, прије свега, воља.

- Ту вољу и невиђени ентузијазам показали су појединци из нашег села који стављају до знања да су ова мјеста створена за уживање и да су деценијама била неправедно запостављена од шире друштвене заједнице. Ми на овај начин доказујемо да су народни дух и природни потенцијали сјевера покретачи развојне приче. У томе свакао очекујемо и значајнију помоћ државних институција, јер Улотина, уз додатну помоћ, може да постане најпривлачније туристичко мјесто на ширим просторима - убијеђен је Шошкић.

ПЛАКАТ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

БАЋКО ВЛАХОВИЋ ПОКРЕТАЧ СВИХ АКТИВНОСТИ У СЕЛУ

МИЛАН ШОШКИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК МЗ УЛОТИНА