logo3

СТАНКО Д. ПАУНОВИЋ, СПОРТСКИ РАДНИК И ПИСАЦ ИЗ ОРАШЦА КОД АРАНЂЕЛОВЦА КОЈИ ЈЕ РОДОМ ИЗ ВЕЛИКЕ КОД ПЛАВА О ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ

СТАНКО Д. ПАУНОВИЋ, СПОРТСКИ РАДНИК И ПИСАЦ ИЗ ОРАШЦА КОД АРАНЂЕЛОВЦА КОЈИ ЈЕ РОДОМ ИЗ ВЕЛИКЕ КОД ПЛАВА 

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

„Глас Холмије“

Данас, ми који ходамо по Светој Српској земљи, коју су нам наши преци оставили у аманет! Земљу коју су они поносно и гордо бранили (нијесу отимали освајали) и сачували. Наши преци који нас гледају одозго и вјерују у оне надолазеће младе снаге, храбрих поноситих умних потомака, да преци нијесу узалудно проливали своју јуначку крв. И ако ми који сада газимо по њима, на моменат многи од нас су кренули путем; путем који није достојан наших славних предака.
Но, на нашу срећу и будућих генерација, узвисио се професор – историчар Горан Киковић, који свима нама са „Гласом Холмије“ освјетљава прави пут, брани истинско православно српско писмо, пропраћено са документима којима се бори истином против латинично - дукљанске лажи, праведним дјелима против свакодневних неправдних лажних подметања, осввјетљава нас свјетлошћу против таме и мрака. „Глас холмије“ са Гораном и његовим тимом путије по свесрпским православним земљама преносе, шире и увјеравају да постоје и постојаће људи који ће бранити и сачувати оно свијетло што је вјековима стварано!
Горане, Ти и „Глас холмије“ чините и идете путем Светосавља, чиниш и чините да на сваки начин сачувамо и младима преносимо истину и само истину чувајући ћирилично писмо. – Наставите нека Вам Бог подари снаге, храбрости, моћи и издржљивости, да сачувамо нашу часну богату поносну и бурну историју, али на нашу жалост веома болну и крваву, која нас прати и дан данас...
Живио „Глас Хлмије“ да се дуго дуго чита на радост са све више и више поштовалаца - читалаца!!!