logo3

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ОДАЛА ПОЧАСТ ЖРТВАМА АГРЕСИЈЕ НАТО ПАКАТА НА МУРИНИ

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ ОДАЛА ПОЧАСТ ЖРТВАМА АГРЕСИЈЕ НАТО ПАКАТА НА МУРИНИ

 

У организацији Епархије Будимљанско-никшићке,мјесне заједнице Мурино и Српског националног савјета Црне Горе на Мурини је 30.априла 2022. одржано заједничко обиљежавање годишњице НАТО агресије на Мурино 1999. године. Поред бројних делегација скупу је као и сваке године присуствовала Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине на челу са предсједником историчарем Гораном Киковићем.

Послије заупокојене литургије у Цркви Свете Петке,одржан је и служен помен од стране свештенства Српске православне цркве на обновљено спомен обиљежје страдалим грађанима од злочиначке агресије НАТО алијансе и заједно са њиховим породицама одата дужна почаст невино страдалим жртвама. Скуп је поздравио у име организатора Бранислав Оташевић,предсједник мјесне заједнице Мурино,који је истакао да су ово догађаји који опомињу све нас на вријеме злочиначке НАТО агресије, гдје су страдали невини цивили , међу којима жене и дјеца. У име породица присутне је поздравио Радомир Коматина и захвалио се свима који су дошли да се поклоне сјенима њихових најмилијих.

С лијева на десно: Давид Лалић,потпредсједник СНО,Горан Киковић,предсједник СНО,Бранислав Оташевић,секретар СНО и предсједник Мјесне заједнице Мурино,Момчило Вуксановић,предсједник Српског националног савјета Црне Горе и други.