logo3

СНО ВАСОЈЕВИЋА ПОВУЦИТЕ ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О СЛОБОДИ ВЈЕРОИСПОВИЈЕСТИ РАДИ МИРА У ЦРНОЈ ГОРИ

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА УПУТИЛА ЈАВНИ ЗАХТЈЕВ СКУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ

ПОВУЦИТЕ ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О СЛОБОДИ ВЈЕРОИСПОВИЈЕСТИ РАДИ МИРА У ЦРНОЈ ГОРИ

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине захтијева од Скупштине Црне Горе да повуче из скупштинске процедуре Предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница,јер ће овај закон да изазове несагледиве посљедице и угрозиће мир и вјерска права у Црној Гори.

 

Поштована Скупштино Црне Горе, свима је познато да је Српска Православна Црква темељ Црне Горе јер је кроз историју и увијек била народна и државотворна, односно она је стварала и уобличила традиционални идентитет Српског народа и државе Црне Горе.

 

Српска Православна Црква односно њене епархије Митрополија Црногорско-Приморске, Епископија Будимљанско-никшићка, Милешевска и Захумско-херцеговачка су саставни дио нашег идентитета и вјере првославне.

 

Поштована Скупштино Црне Горе, ми потомци оних часних Васојевића, Полимљана, Шекулараца, Величана,...који су стварали кроз вјекове Црну Гору захтијевамо да се уразумите и вратите закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница на поновну процедуру и покренете дијалог између државе и цркве у противном имаћемо сви заједно проблем и несагледиве посљедице.

 

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине,је и 21.12.2019.године била са својим народом у Никшићу и прихвата одлуке Световасилијевског сабора које су позвале на разумијевање и мир, а не на расколе и братске подјеле.

 

Поштована Скупштино Црне Горе,у колико се не уразумите и не повучете закон из скупштинске процедуре борићемо се свим средствима да се овако накарадан и анти уставни закон не примијени. –каже се на крају саопштења Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине којег су потписали предсједник историчар Горан Киковић,потпредсједник пјесник Давид Лалић и секретар књижевник Бранислав Оташевић.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић