logo3

СНО ВАСОЈЕВИЋА ''СВИ ПОЛИМЉАНИ УЗ ВЛАДИКУ ЈОАНИКИЈА И СПЦ''

Саопштење Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине

Српски народ Полимља и Васојевића је са невјерицом сазнао вијест, да је познати добротвор и ктитор СПЦ у Црној Гори Дака Давидовић рањен а, да се у том тренутку у његовом друштву налазио наш владика Будимљанско –никшићки Јоаникије.

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине, најоштрије осуђује очигледни напада на нашег владику Јоаникија и нашу свету епархију која постоји осам вјекова на светим водама Лима.

Подмукли напад на нашег владику Јоаникија је напад на вјернике Српске православне цркве у Црној Гори и на цијели народ у циљу застрашивања народа пред велики Црквено-народни сабор који ће се 21.децембра 2019. године одржати у Никшићу.

Они који мисле да су овим покушајем убиства застрашили нас Србе и остале православне вјернике грдно су се преварили, напротив овдје се најбоље осликава реченица ''удар нађе искру у камену, без њега би у кам очајала''!.Још више ће нас бити у Никшићу, још жешће ћемо бранити наше свете манастире, храмове, цркве, наша гробља и нашу прошлост и будућност.

Зато позивамо све Васојевиће, Полимљане, Шекуларце, Величане... да сви као некад будемо на бранику своје цркве, владике Јоаникија који је наш духовни пастир и часни наследник епископа које је у Будимљи 1219.године поставио Свети Сава.

Будимо оно што јесмо, недајмо своје светиње! –каже се на крају саопштења Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине које је потписао предсједник историчар Горан Киковић.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић