logo3

САОПШТЕЊЕ ЧЕТНИЧКОГ ВОЈВОДЕ МИЛЕТЕ ПАВИЋЕВИЋА ЧИЧЕ

САОПШТЕЊЕ ЧЕТНИЧКОГ ВОЈВОДЕ МИЛЕТЕ ПАВИЋЕВИЋА ЧИЧЕ
Као неко ко је прошао прогањање комунистичког антисрпског режима и ко је увијек био на бранику српских вриједности и у најтежим временима, част ми је да сам се у срамном процесу против лидера српског народа у Црној Гори супротставио наследницима Брозових комесара који желе да 2018. годину претворе у 1945 и 1948. годину.

Јуче ми је изречена казна од 500 евра јер сам јасно и гласно казао судији Мугоши да нисам на квизу и да не могу да одговарам на постављена питања само са да или не, онако како они желе да чују већ само у складу са истином и да ћу тако урадити и да ако им се не свиђа могу само да ме стријељају.

Пошто су ми у оваквој Црној Гори као Србину одузета сва могућа права, овим путем обавјештавам да казну срамног црногорског суда нећу плаћати већ ћу је ако треба одлежати у затвору, јер сам ионако навикао на робовање у овој држави, иако ми је здравље угрожено а здравствену заштиту државе Црне Горе немам. А од овакве Црне Горе ми и не треба.

Ово је још једна страница у историји бешчашћа Црне Горе. Моја архива је пуна докумената који доказују под каквим смо притисцима и прогонима били ми који смо бранили част свога народа и традиционалну Црну Гору. Написао сам и неколике књиге о томе колико је тешко бити истрајан на нашем српском путу а доказа имам још толико о злочинима над српским народом у Црној Гори и широм бивше Југославије да се могу написати још томови и томови, што остављам у аманет нашим наследницима.

Посебно мјесто у свему томе заузимаће овај срамни процес у ком су црногорске институције покушале да баце љагу на моје часно име и Четнички покрет у Црној Гори и братску Србију и Русију. Показао сам им очи у очи са њима да у томе неће успјети и да иако су јачи и бројнији – Бог је врх свију.

Војвода Милета Павићевић – ЧИЧА