logo3

Саопштење за јавност НВО И УДРУЖЕЊА СА СЈЕВЕРА ЦРНЕ ГОРЕ -ПОДРШКА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ 

Саопштење за јавност НВО И УДРУЖЕЊА СА СЈЕВЕРА ЦРНЕ ГОРЕ -ПОДРШКА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ 

 

Најоштрије осуђујемо монтирани судски процес и пресуду којом је на четири мјесеца затвора осуђен предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић. Увјерени смо да се овдје ради о политички мотивисаном и унапријед испланираном прогону српског политичара који већ годинама јасно, доследно и истрајно штити српске националне интересе у Црној Гори, канонску и историјску Српску православну цркву, српски језик и ћирилично писмо, а уз то се залаже да Црна Гора поништи срамну одлуку о признању лажне државе Косово и снажно се противи предаји свете српске земље Косова и Метохије и српских манастира косовским Албанцима.

Упозоравамо да монтираним процесима против политичких представника српског народа у Црној Гори, власт додатно продубљује подјеле у црногорском друштву, али и понижава и прогони српски народ у цјелини. Пресуда Милану Кнежевићу представља атак на све оне који бране историјску Црну Гору, на њене дубоко укоријењене везе са Русијом, на темељне вриједности и принципе до којих је стало српском народу у Црној Гори.

Са великом забринутошћу констатујемо да док се спроводи прогон српских политичара у Црној Гори и практично онемогућава и забрањује њихово политичко дјеловање, крупни криминалци, носиоци високе корупције и истински насилници бивају поштеђени.

Још једном упозоравамо надлежне да овом пресудом додатно утичу на потенцијална сукобљавања и тензије и позивамо их, а посебно оне који у складу са законом и уставом имају надлежности, да ставе ван снаге пресуду или нађу неки други модалалитет како би се затворска казна за Милана Кнежевића промијенила.

 

 

 

Српски културни центар „Патријарх Варнава“ Пљевља, предсједник Божидар Јеловац

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине – Беране, предсједник Горан Киковић, историчар

Српско историјско културно друштво „Никола Васојевић“ – Беране, предсједник Живко Бјелановић, дипл. правник

Удружење ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца, регионална организација Беране, предсједник Миличко Трифуновић, економиста

Српски културни центар „Жупан Првослав“ - Беране, предсједник Бранислав Вешовић

Центар за равноправност и конститутивност српског народа у Црној Гори - Беране, предсједник Владимир Боричић, професор

Српско удружење књижевника и пјесника Црне Горе "Горска вила", предсједник протојереј Раде Радовић 

Православна омладина храма Светог Димитрија из Колашина, предсједник др Веселин Миладиновић 

Удружење српских књижевника у отаџбини и расејању за Црну Гору – Андријевица, предсједник Бранислав Оташевић, књижевник

Удружење ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца општинска организација Андријевица, потпредсједник Давид Лалић, пјесник

 

 

 

Прилог  редакција ''Глас Холмије''