logo3

РАДИША СТОЈАНОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК УДРУЖЕЊА ''СРЕТЕЊСКА СВИТАЊА 2014.'' ИЗ РАНИЛОВИЋА КОД АРАНЂЕЛОВЦА О ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ

РАДИША СТОЈАНОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК УДРУЖЕЊА ''СРЕТЕЊСКА СВИТАЊА 2014.'' ИЗ РАНИЛОВИЋА КОД АРАНЂЕЛОВЦА О ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ ЈЕ РЕКАО:
''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'', не само да осликава истину о својој изворној српској традицији и постојаности већ и зближава људе са широких простора ка дружењу и поштовању, а посебан позитиван утицај има на младу популацију која на један фин и културан начин сазнају истину о прошлости својих предака.

Ми Шумадинци подржавамо ваш честит и искрен рад,а по речима Вукојице Војиновића, из Црне Горе,мојег разредног старешине и наставника историје и географије у Раниловићу,моји корени Стојановића највероватније су пореклом из племена Васојевића.

Развићемо братску сарадњу нарочито у изворном народном стваралаштву где кроз наш већ дванаести фестивал младих изворних група певача Србије преносимо изворну српску песму на млађе генерације.
Иза часописа Глас Холмије,очигледно је и видљиво да стоји чврста и упорна личност која брани и презентује своје корене и опстанак српства у целости.
За твој рад и труд свака ти част Горане Киковићу, главни и одговорни уредниче јединог српског часописа на северу Црне Горе!
Велики поздрави и од моје изворне групе певача "Сретењске зоре" и Удружења "Сретењска свитања 2004" из Раниловића.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић