logo3

ПЈЕВАЧКА ГРУПА ''ЂУРЂЕВИ СТУПОВИ'' ИЗ БЕРАНА НА 12 ФЕСТИВАЛУ У РАНИЛОВИЋУ КОД АРАНЂЕЛОВЦА

ПЈЕВАЧКА ГРУПА ''ЂУРЂЕВИ СТУПОВИ'' ИЗ БЕРАНА УЧЕСТВОВАЛА НА 12 ФЕСТИВАЛУ У РАНИЛОВИЋУ КОД АРАНЂЕЛОВЦА 

Раниловић, код Аранђеловца. Фолклорни фестивал "Певај; Србијо!" је одржан 17.7.2018. традиционални 12. пут по реду, са надметањем сјајних певачких група које негују изворно певање са простора србских земаља уз жирирање компетентних људи, међу којима је била и наша Ивана Ивановић, етнотуризмолог, и протекао је у радости, игри и песми, уз прелепо дружење и под диригентском палицом Радише Стојановића и других добрих домаћина, уз маестрално вођење програма од стране Мише Ћирића у духу народне светковине , са заједничком трпезом за све учеснике и госте.

Србија је певала, душе су нам свима биле устрептале, лепота и милина нам је струјала кроз вене.

БЕРАНСКИ ИЗВОРЊАЦИ ЗА ПРИМЕР
Специјално признање стручног жирија за изворност,одлуком стручног жирија на челу са Проф.Др.Димитријем О. Големовићем,доделио је ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ Удружења Сретењска свитања 2004 из Раниловица,изврсној изворној групи певача ''Ђурђеви Ступови'' из Берана,Црна Гора.Момци Аце Лабудовића одлично су отпевали а понашање комплетне групе и народна ношња је красили су лепу изворску шареницу у Раниловицу.Награду у виду златне плакете предао је Милош Јовановић,члан организационог одбора фестивала.

 

 

ФЕСТИВАЛСКИ СПИСАК ГРУПА ПЕВАЧА - ПЕЧАТИРАН
300 учесника дефинитивно заокружени у списку такмичарских изворних група певача из Србије,Републике Српске и Црне Горе за 12.Фестивал у Раниловићу,Општина Аранђеловац, за 12.Фестивал изворних група певача Србије "ПЕВАЈ,СРБИЈО" у УТОРАК,17.ЈУЛ 2018.године,а то су:
"Црнућанке"(Горњи Милановац),"Лазарице"(Крушевац),"Славуј"(Севојно),"Кадињача"(Буар-Ужице),"Синови крајине"(Будисава-Нови Сад),"Занатлије"(Ужице),"АД Нови Београд"(Београд),"Драгачевски вез"(Лучани),"Српска шајкача"(Пухово-Лучани),"Рибница"(Краљево),"Треће доба"(Упо Аранђеловац),"Сретењске зоре"(Раниловић-Аранђеловац),"Клековачки жубор","Бреза","Ђердан" и "Прилички кисељак"(Ивањица),"Сачувајмо село"(Прибој),"Из вика"(Нова Варош),"Опленачке делије"(Винча-Топола),"Звуци подгрмеча"(Младеново-Бачка Паланка),,"Банија" и "Личка група"(Пригревица),"Драгачевци"(Гуча), "Дубљанске лоле"(Дубље-Мачва),"Плави невени"(Фоча),"Раде Јамин" и "Вожд Карађорђе"(Вишеград),"Свети Ђорђе"(Српско Горажде),"Војковићанке"(Источно Сарајево),"Потковач"(Пљевља) и "Ђурђеви ступови"(Беране)
Дизајн:фб Роко Рока

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

 

У РАНИЛОВИЦУ ПЕВАЛА СРБИЈА

 

На 12.Фестивалу изворних група певаца Србије жири у саставу: Проф.Др.Димитрије Големовић,Јована Дунић и Ивана Ивановић рангирали су најбоље

Победници старијих женских група су,

1.место ВОЈКОВИЋАНКЕ,из Војковића,Источно Сарајево, Република Српска

2.место,РИБНИЦА,Краљево,Србија и

3.место,ДРАГАЧЕВСКИ ВЕЗ ,ЛУЧАНИ,Србија

 

Победници у категорији млађих Женских група су,

1.место, Академско друштво НОВИ БЕОГРАД,Београд,Србија,

2.место,ПОТКОВАЦ,Пљевља,Црна Гора и

3.место, ЛАЗАРИЦЕ ,Крушевац,Србија

Победници млађих мушких изворних група певача су,

1.место, ЗАНАТЛИЈЕ,Узице,Србија,

2.место,ЦВИЈЕТИЋ СТРАХИЊА И ШАРА,Прибој,Србија и

3.место,ОГЊЕН И ПАВЛЕ ИЛИЋ,Нова Варош,Србија

Шампиони у категорији старијих мушких група певача су,

1.место,СВЕТИ ЂОРЂЕ,Ново Горажде,Република Српска,

2.место,РИБНИЦА,Краљево,Србија и

3.место,ДРАГАЧЕВЦИ,Гуча,Србија

Награђени су добили дипломе и пехаре.

Специјална признања жирија и златне плакете додељене су,

 

СЛАВЕНКО КАРАЏИЋ И РАДЕНКО ГОРДИЋ,женској певачкој групи ПРИГРЕВИЋА за изворност,мушка пјевачка група ЂУРЂЕВИ СТУПОВИ, Беране Црна Гора,мпг ВОЖД КАРАЂОРЂЕ,Вишеград,Република Српска,мпг СИНОВИ КРАЈИНЕ из Будисаве Нови Сад и Драгачевски вез из Лучана.

У лику КРАЉИЦЕ изворне српске песме за 2018 годину на 12.Фестивалу прогласена је БОРКА ЖДРАЛЕ из зенске певацке групе ВОЈКОВЧАНКЕ из Војковића Источно Сарајево Република Српска а за КРАЉА изворне српске песме за 2018 годину проглашен је ГВОЗДЕН СТЕФАНОВИЋ из села Буар из Узица,Србија. Жири у саставу Милена Крстић,Раде Арсић и Оливера Аџић прогласили су Мис фестивала из АД Нови Београд из Београда а то је СРНАЂокић СПАСОЈЕВИЋ из шампионске изворне групе Академског друштва НОВИ БЕОГРАД,а пратиље МИС су,прва пратиља СОФИЈА ВУКАСИН,ад НОВИ БЕОГРАД,друга пратиља мис је АНЂЕЛА МАРКОВИЋ из РАНИЛОВИЦА,Општина Аранђеловац.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

МЕДИЈСКИ СПОНЗОРИ ФЕСТИВАЛА БИЛИ СУ:
Медијски спонзори 12.Фестивала у Раниловићу 17.Јула 2018 године су:
-Радио ТВ СУНЦЕ из Аранђеловца,
-ЉУДИ ГОВОРЕ,Прва интернет ТВ из Република српске,
-Радио и ТВ ДУДА из Сомбора и 
-Часопис "ГЛАС ХОЛМИЈЕ" из Берана(Црна Гора)