logo3

ПРОСЛАВЉЕНО ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ПОЛИЧКЕ СЕКЦИЈЕ РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА 1912-1918, ПОТОМАКА И ПОШТОВАЛАЦА

МИЛО ЈОЛЕ ЦИКИЋ ШЉАКИЋ ДОБИО ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ

На Полици код Берана обележено двадесет година од оснивања секције Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца. На скупу је изабрано и руководство секције а чијег је предсједника поново изабран Мило Јоле Цикић Шљакић, потпредсједник је и у наредном Будо Поповић, док је за секретара по први пут изабран Љубиша Бато Трифуновић. За чланове одбора изабрани су: Миличко Трифуновић, Чедо Цикић, Вучина Ђуришић, Леко Петровић и Радоје Стојановић. 
На свечаности је присутне поздравио и о овом јубилеју говорио историчар Горан Киковић.
Он је истакао да у оквиру Регионалног одбора Удружења дјелују мјесне секције и да је Поличка секција прва која је формирана на Горажду код куће Влада Ђукића 22. јула 1998. 
Она је формирана као секција за подручје Поличких села и то у саставу : Драган Михајловић, предсједник, Здравко Пођанин, потпредсједник, СавоШћекић, секретар, Драган Митровић, благајник и чланови: Милован Дедовић, Владимир Боричић, Александар Голубовић, Вучина Ђуришић, Милорад Ђуришић, Пеко Вељић, Маринко Ђукић, Бошко Ненадовић, Саво Поповић, Славко Ђуришић, Урош Пантовић, Милован Кастратовић, Павић Секулић, Мило-Јоле Цикић, Љубомир Трифуновић, Вуле Пауновић, Момчило-Момо Стијовић, Јагош Илић, Бели Бајић, Радомир Тмушић, Мираш Јеврић и Љубомир Ђуришић. 
Секција је обавила свој задатак и подигла споменик поличким јунацима и борцима прве српске армије, који су 1915. умрли на Полици приликом повлачења српске војске кроз Васојевиће и Албанију. Секција је поново активирана 16. фебруара 2007. у кући Влада Ђукића и изабрано ново руководство у саставу: Владо Ђукић, почасни предсједник, Мираш Бајић, предсједник, Будо Поповић, потпредсједник, Миличко Трифуновић, секретар, Вучина Ђуришић, благајник и чланови: Миливоје Ђуришић, Здравко Пођанин, Војислав Вељић, Јагош Пођанин, Војислав Дедовић, Раде Масловарић, Леко Петровић, Милован Дедовић и Александар Голубовић.
На иницијативу предсједника Мираша Бајића, који се повукао са функције, одржана је сједница секције 3. јуна 2011. у кући Вучине Ђуришића и изабрано ново руководство: предсједник Миличко Трифуновић, потпредсједник Будо Поповић, секретар Вучина Ђуришић и чланови: Војислав Вељић, Војислав Дедовић, Раде Масловарић, Леко Петровић, др Данило Стијовић и Вуко Тодоровић.
Поличка секција је подигла и други споменик овдје код цркве попу Јосифу Михајловићу Поповићу (1810-1865) на Полици, заједно са Регионалним Удружењем из Берана и Црквеним одбором Поличана на дан 99-тогодишњице ослобођења Берана од Турака, 16. октобра 2011. Потом је, на иницијативу Миличка Трифуновића, који је именован на нову функцију потпредсједника Удружења за Беране, 21.03.2012., изабрано ново руководство у саставу: предсједник Мило-Јоле Цикић, почасни предсједник Драган Михајловић, потпредсједник Будо Поповић, секретар Вучина Ђуришић и чланови: Веселин Ђуришић, Војислав Дедовић, Раде Масловарић, Момчило Ђукић, др Данило Стијовић и Вуко Тодоровић, Маријан Ђукић, Велимир Миго Кастратовић, Љубиша Трифуновић, Миличко Трифуновић, Ново Губеринић, Чедомир Цикић, Драгољуб Тодоровић,. Драган Михајловић, Рајко Р. Кастратовић, Радослав Ђуришић и Срђан Боричић.
Ово је једна од најактивнијих секција која заједно са Одбором из Берана реализује све постављене циљеве и активности закључио је Киковић, иначе почасни предсједник Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца за Беране.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић