logo3

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ВУКО ТОДОРОВИЋ ОДЛИКОВАН АРХИПАСТИРСКОМ ГРАМАТОМ

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ВУКО ТОДОРОВИЋ ОДЛИКОВАН АРХИПАСТИРСКОМ ГРАМАТОМ

28/09/2022

У присуству великог броја вјерника и гостију, Црквена општина Рожаје недавно је организовала сабор поводом 30 година од подизања Цркве Ружице, посвећене Светом Јовану Претечи Крститељу, и освештања иконописа. Након свете литугије, коју је служио Епископ будимљанско-никшићки Методије са свештенством, приређена је свечаност на којој су заслужним за обнову овог саборног храма уручена висока одликовања Eпархије. Архипастирском граматом, за показану љубав и доброчинство приликом обнове цркве Свете Ружице , одликован је предсједник Општине Вуко Тодоровић.

Обраћајући се присутнима, владика Методије је истакао да богочовјека Христа и муслимани поштују као пророка Ису, који је рекао „да ће се спасити смо онај који покаже дјелатну љубав жртвену према другом, а не који припада овој или оној духовној, политичкој, социјалној и другој групацији“.

Грамате за показану љубав и доброчинство епископ је уручио и: Рахману Хусовићу, предсједнику Општине Рожаје, Милу Божовићу, предсједнику Општине Будва, Стевану Катићу, предсједнику Општине Херцег Нови, Мијушку Бајагићу, предсједнику Општине Плужине.

Свете архипатирске грамате припале су и: Драгославу Шћекићу, актуелном министру здравља, Сабаху Чоловићу из Њемачке, Садрији Саку Дацићу из Њемачке, Хајрану Пепићу из Швајцарске, Александру СтијовићуДаници Дани Зекић из Рожаја, Марку Бату Царевићу из Будве, те Компанији „Десетка“ власника Славка Шћекића из Берана.