logo3

Предсједник Мјесне заједнице Горње Заостро Вучић Добрашиновић, казао је да становници тог села и учесници јучерашњег скупа "осуђују исцртавање псовачких графита".

Jedan od uvredljivih grafta, Foto: Tufik Softić

Беране: Фасаде кућа у Талуму освануле са увредљивим  графитима 

Предсједник Мјесне заједнице Горње Заостро Вучић Добрашиновић, казао је да становници тог села и учесници јучерашњег  скупа "осуђују исцртавање псовачких графита".

"Очигледна је намјера криминалаца и људи блиских режиму да ову срамоту покушају приписати појединцима који су се јуче окупили у Горњем Заостру, и сматрамо да је вријеме када се владало на оваквој врсти пођела за нама", казао је Добрашиновић.

Он је додао да "основано сумња да се иза прљавих руку које су цртале ове псовке по Талуму, крију оне исте руке које су у последња два мјесеца више пута каменовале и моју кућу у насељу Талум, како бих помислио да иза тих напада стоје моје комсије Бошњаци".

"Са својом породицом живим 25 година у овом насељу кога већински насељавају Бошњаци и са којима имам најљепше могуће односе, пуне пријатељског поштовања. Они који данас покушавају да моје комшије узнемире овим псовкама су у суштини исти они покварењаци који су у вријеме предсједничких избора 1997. године посјећивале и наше село Горње Заостро и објашњавали како се Мило Ђукановић првенствено ослања на равногорску идеологију, а да је Момир Булатовић стаљиниста. Касније смо сазнали да су те исте особе одлазиле у Рожаје, Плав, Гусиње и Петњицу и тамошњим становницима појашњавали да се Мило бори против српства и четника које предводи Момир Булатовић. Пошто је све то за нама вјерујемо да смо сви заједно много тога научили и да више нико од нас грађана нема право да буде наиван и подлегне прљавим порукама", навео је Добрашиновић.

Додаје да "једини начин да Црна Гора има бољу будућност јесте да сви грађани стану као једно и да заједно радимо на обнови ове земље која припада свима нама, ма како се ми изјашњавали".

"Црна Гора припада свима нама, а не само појединцима из врха ДПС-а. Зато и ову режимску акцију, која је у функцији завађања људи и нација, са гнушањем одбацујемо и осуђујемо, а оне провокаторе који су ово осмислили и организовали, дубоко презиремо", навео је Добрашиновић.