logo3

''ПРВИ ГЛАС ВАCОЈЕВИЋА - КОЉЕНО УЛОТИНА 2017.''

Водитељ програма 16. Фестивала фестивал народне музике ''Први глас Васојевића'' Бранко Бабовић, алијас Ђуро Палица иАнтоније Шошкић , побједник 16. фестивала са пехариом и дипломом и захвалницом које је примио из руку водитеља програма .

У Улотини је 4. августа 2017. одржан 16. фестивал народне музике ''Први глас Васојевића''. Овај фестивал је изазвао велико интересовање учесника као и гостију који су ресторан ''Кољено'' власника Баћка Влаховића испунили до последњег мјеста.

Као и сваке године овај фестивал пробуђује огромно интересовање и учесника и публике. Под будним оком организатора фестивала Милана Д. Шошкића и власника ресторана Баћка Влаховића све је прошло у најбољем реду и играло се, такмичило и пјевало до јутарњих сати. Међу гостима те ноћи нашли су се и побједници на претходним овим фестивалима: Ранка Чукић, Рајко Булатовић, Игор Шошкић и гост из Београда Зоран Вујошевић који су били и стручни жири фестивала. Специјални гост ове дивне вечери био је прослављени и популарни глумац Бранко Бабовић много познатији као Ђуро Палица. Својим вицевима и пјесмом је одушевио све присутне а они су својим аплаузима показали да су жељни оваквих врста забаве. Учесници фестивала су отпјевали по двије пјесме на радост свих присутних. Треће мјесто дијелили су Брано Анђелић и Слободан Шошкић, друго место је освојио Велибор Зоговић а најболји извођач је сасвим заслужено Антоније Шошкић који је овом побједом обезбиједио учешће на Утекс ТВ фестивалу у децембру у Београду гдје ће се широким народним масама представити са новом пјесмом и цио свијет ће моћи да чује и види какви пјевачи настају у Васојевићима. Најперспективнији извођач је млада Фочанка Тања Пљеваљчић а први глас публике је те ноћи освојио Младен Дашић.

Захвалницу и пехар од организатора добио је и наш уредник Горан Киковић, јер је Глас Холмије већ традиционални медијски спонзор ове значајне манифестације

Како за ''Глас Холмије'' специјално истиче организатор фестивала Милан Д. Шошкић циљ и жеља је овог фестивала да се он омасови и да учешће узимају сви они којима је пјесма у срцу. Ништа љепше нема него у родном крају послушати звуке од којих срце заигра. Први глас Васојевића је једини фестивал гдје побједник добија директно учешће на престижном Утекс фестивалу а сви трошкови падају на терет власника ресторана ''Кољено'' Баћка Влаховића.

Шошкић даље истиче : ''Планирамо да идуће године уз много већу организацију и уз велику помоћ пријатеља организујемо и у склопу фестивала Избор за најљепшу Васојевку. Планова је доста а све то чинимо да они који дођу на одмор у завичај као и они који живе ту имају мјесто гдје могу да дођу и слушају музику уз прелијеп амбијент који се пружа и који нуди надалеко чувени ресторан Кољено.-уз поруку нека вам цио живот буде пјесма.