logo3

Пише Горан Киковић, ПОШТУЈМО АМАНЕТ СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ ''МОЛИ СЕ БОГУ И ДРЖ` СЕ РУСИЈЕ''

Пише Горан Киковић, проф.историје

ПОШТУЈМО АМАНЕТ СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ ''МОЛИ СЕ БОГУ И ДРЖ` СЕ РУСИЈЕ''

Ових дана су актуелне пророчанске поруке и последње ријечи Mитрополита Петра I Петровића његовом насљеднику Петру II Петровићу Његошу које су биле ''моли се Богу и држ` се Русије''.

Занимљиво је баш у ове наше дане подсјетити и на аманет Светог Петра Цетињског, који је на самртном часу рекао свом синовцу Раду Томовоме и бацио анатему на све који не вјерују у његове последње ријечи и препоруке и на онога који ''не би све тако послушао''. ''Ако би се ко нашао у народу нашему да не пријми ове моје потоње ријечи и препоруке за истините, или ако не би све тако послушао како ова књига изговара, него би какву смутњу и раздор међу народом усудио се чинити словом или дјелом, тога свакојега, ко би гођ он био, мирскиј или духовниј, ја на самертниј час мој вјечноме проклетству и анатеми предајем, како њега тако и његов род и пород, да му се и траг и дом ископа и утре!

Исто тако да Бог дâ и ономе, кои би вас од вјерности к благочестивој и Христољубивој Русии отлучити поискао и свакојему ако би се кои из вас Церногорацах и Берђанах нашао да помисли отступити од покровитељства и нâда на једнородну и јединовјерну нама Русију, да Бог да јакиј те од њега живога месо одпадало и свако добро временито и вјечно отступило! Свијема, пак, добријема, вјернијема и кои гођ ово моје потоње писмо послушају и саверше да буде најусердније моје отеческо и Архијерејско благословеније от рода в род родов и во вјеки вјеков! Амин.''

Питамо се ових дана када су црногорске власти забраниле да се користи њихово небо за долазак шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да ли ће ова клетва и анатема сустићи прекршиоца остаје да се види?

Међутим, званична Црна Гора је починила велику историјску издају када је увела санкције братској Русији. Овим последњим актом вјековно пријатељство и братство између Црне Горе и Русије трпи највеће искушење у историји, а евроатлантска Црна Гора заборавља да ју је Русија помагала двеста година односно од 1711. до 1916. То најбоље потврђује књига ''Црногорске финансије'' др Мирчете Ђуровића, гдје је аутор описао како је Русија и војно и финансијски 200 година помагала Црну Гору, те ''да није било руске помоћи не би било ни Црне Горе''.

Дали можда у Црној Гори званичници знају за ''План за погибију свих православних Словена''!!!

Да постоји завјера против Словена и да то није празна прича свједоче документа, односно ''Доктрина америчке борбе против истока'' коју је написао Алан Дале, директор ЦИА од 1953. до 1961. године. Он је упутио директиву америчким службама безбједности у којој се каже: ''Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјалну моћ на магарчење и залуђивање људи.

Човјечји мозак, свијест људи склони су промјенама. Посијемо ли тамо хаос, ми ћемо непримјетно да им подметнемо лажне вриједности и примораћемо их да те вриједности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини. Мало по мало, ми ћемо одиграти грандиозну по свом обиму трагедију погибије свих православних Словена, и коначно, неповратно ћемо угасити њихову националну свијест. Литература, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осјећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усуђивали у човјеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном ријечју сваке неморалности. У управљању државом, ми ћемо изазвати хаос и неред. Непримјетно, но активно и постојано. Помагаћемо деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и праведност биће исмијавани, никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство, наркоманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима- све ћемо то култивисати у свијест људи. И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмијавати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вриједности, вулгаризовати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловићемо људе у дјетињству и младалачком добу, увијек ћемо главну ставку да бацимо на омладину, деморалисати, развршћивати је. Ето, тако ћемо ми то да урадимо''. Ова директива као и многе прије и послије ње су усмјерене директно против православних Словена, прије свега Руса и Срба. Вријеме је показало и доказује да се директиве и стратегије америчке спроводе поготову у последњих тридесетак година. Но морамо се ми Срби уздати у ријечи Mитрополита Петра I Петровића- Светог Петра Цетињског његовом насљеднику Петру II Петровићу Његошу, а оне су биле ''моли се Богу и држ` се Русије''!

Слика може припадати 1 особа и стоји