logo3

ПЕТАР ЛАБУДОВИЋ: МАЊИНЕ ЋЕ УЖИВАТИ СВА ПРАВА КАО И ВЕЋИНА

Treba da se zabrinu oni koji plasiraju neistine

ИЗ САВЈЕТА МЗ ПАРК ОПШТИНЕ БЕРАНЕ ОДБАЦИЛИ КАО НЕОСНОВАНЕ И ЗЛОНАМЈЕРЕНЕ ТВРДЊЕ ДА ЗА ПРИПАДНИКЕ МАЊИНСКИХ НАРОДА ДОЛАЗИ НЕПОВОЉНО ВРИЈЕМЕ

ПЕТАР ЛАБУДОВИЋ: МАЊИНЕ ЋЕ УЖИВАТИ СВА ПРАВА КАО И ВЕЋИНА 

Треба да се забрину они који пласирају неистинеПетар Лабудовић - Фото: Д.Ј.Треба да се забрину они који пласирају неистинеОвђе ће народ наставити да живи као и досад и овђе нема пролаза провидној игри оних који желе да нас вјештачки свађају – истиче Петар Лабудовић

Из Савјета градске мјесне заједнице Парк јуче су одбацили као крајње неосноване и злонамјерне тврдње да, због политичких промјена у Црној Гори, долази неповољно вријеме за припаднике мањинских народа у Беранама. Истакли су да такве гласине пласирају они који не мисле добро ни Беранама ни становницима овога града. Нагласили су да примјер њихове мјесне заједнице у којој живи мјешовото становништво јасно указује да на овом подручју грађани различитих вјера и нација деценијама живе у слози и пријатељству.

-Беране је одувијек био град складног суживота свих његових становника. Овђе у највећој слози и љубави, једни поред других, живе Срби, Црногорци, Муслимани, Бошњаци, Роми и сви остали.То што они припадају различитим политичким опцијама ничим не угрожава међуљудске и међунационалне односе. Зато је крајње злонамјерно подметање које долази из познатих кухиња да, због политичких промјена у Црној Гори, припадници мањинских народа у Беранама треба да брину за своју будућност. За своју будућност теба да брину они који пласирају такве неистине, јер они могу да буду предмет кривичног гоњења.Јасно стављамо до знања да нова власт свој програм темељи на демократским и мирољубивим основама. А да сви становници нашег града заиста живе без икаквих трзавица и нетрпељивости најбоље свједочи наша мјесна заједница насељена са људима и православне и муслиманске вјероисповијести. Зато поручујемо да ће овђе народ наставити да живи као и до сада и да овђе нема пролаза провидној игри оних који желе да нас вјештачки свађају – казао је предсједник Мјесне заједнице Парк Петар Лабудовић, који, уједно, као представник СНП-а, обавља и функцију одборника у локалном парламенту.

Он је казао да су у његовој мјесној заједници људи заједнички дијеле све оно што живот чини животом.

- У нашој мјесној заједници има доста мјешовитих бракова, што само по себи посвједочава да ми овђе не можемо да живимо једни без других. Ми једни код других одлазимо на весеља, али и на сахране. Све то доживљавамо као заједничке обавезе и потребе. И све то нико никада није стављао у неку другу раван без у ону људску. Све то причињава и својеврсну драж живота у Беранама. Уз то, овђе није забиљежен ниједан случај да се неко стриктно посвађао на националној основи. То довољно говори да нико од припадника националних мањина не треба да се осјећа угроженим ни у нашој мјесној заједници ни у Беранама – поручио је Лабудовић.

 

Мир је парола Берана
Петар Лабудовић подсјећа да је Беране 2012. године на засиједању Генералне скупштине међународне асоцијације градова вјесника мира, одржаног у Словен Градецу, одликовано највећим међународним миротворним признањем и проглашено за град „Вјесник мира“. Истиче да је то додатни мотив да се сви грађани међусобно пошују.

- Беране је одувијек био широко отворен град за све добронамјерне људе овога свијета. То је препознала и међународна заједница тако што је нашем граду прије осам година додијелила признање „Вјесник мира“. То признање нас сјећа и обавезује да и даље будемо примјер миротворне средине и града у ком је свако радо виђен гост. Зато поручујемо мир је наша парола – казао је Лабудовић.