logo3

ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ БЕРАНА ПРИСУСТВОВАЛА ДАНУ ПОБРАТИМСКЕ ОПШТИНЕ  ЧУКАРИЦА

 

ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ БЕРАНА ПРИСУСТВОВАЛА ДАНУ ПОБРАТИМСКЕ ОПШТИНЕ  ЧУКАРИЦА

Насловна фотографија

Делегација из Берана са побратимима из Чукарице

Предсједник Скупштине Општине Беране Горан Киковић и чланови Одбора за међуопштинску и међународну сарадњу др Југослав Рачић и  Богдан Јоксимовић, присуствовали су у Београдској општини Чукарица 29.12.2017. године, на дан Општине. Свечаном академијом у Великој сали Културног центра "Чукарица" објележен је Дан општине Чукарица. У препуној, тек реконструисаној, сали некадашњег биоскопа Шумадија, Чукарица је прославила 106. рођендан у присуству бројних гостију, народних посланика, прдставника Града, градских предузећа, градских општина, одборника Скупштине, представника чукаричких установа, организација, предузећа и удружења, старешинства чукаричких храмова, гостију из братских општина Беране, Петровац, Ервеник, Куманово, Будва, Дринић, Чукаричана, представника јавног и политичког живота.

Предсједник општине Чукарица Срђан Коларић поздравио је присутне госте, честитајући Дан општине и том приликом представио тим сарадника који је у протеклом периоду радио на пројектима уређења општине.

Предсједник је подсетио да је година на измаку на Чукарици била “Година културе” и да је завршена изградњом нове сале Културног центра, велике будуће позоришне сцене у којојће уживати и житељи Чукарице и Београда.

 

„2017. јесте била Година културе на Чукарици, али и година када се са несмањеним интензитетом радило и градило. Готово да није било насеља или улице, која није добила нови асфалт, или нов тротоар, расвјету, парк или дјечије игралиште“, рекао је предсједник општине Чукарица и подсјетио на више од 10 км асфалтираних улица у 2017, 9 км некатегорисаних и 9 км атарских путев, 5 км саниране водоводне мреже, и нове расвјете постављене на 60 локација.

„Поштујући предлоге и иницијативе наших суграђана урадили смо „мале радове“ на више од 50 локација, који иако не велики по обиму, много значе за квалитет живота наших суграђана, па у сљедећој години планирамо да издвојимо више средстава за ове сврхе, као и за текуће одржавање школа и вртића у које смо и ове године доста улагали. Поносни смо што су ученици школе „Аца Милосављевић“ из Рушња ове школске године пошли у потпуно реконструисану зграду школе“, рекао је предсједник и најавио да ће у 2018. после више деценија чекања, ђаци основне школе "Доситеј Обрадовић" на Умци добити своју фискултурну салу, као и да је у току израда пројектне документације за салу школе „Карађорђе" у Остружници. 

Предсједник је подсјетио и на бројне бесплатне програме који су организовни за све генерације Чукаричана: од беби пакета, преко дечијих пакетића, поклона за прваке, креативних спортских и едукативних радионица, припреме за малу матуру за 500 осмака и бесплатних излета за преко 5000 чукаричких пензионера.

„2018. дочекујемо са новим плановима, јер уз млади нараштај који нам је увијек приоритет, и културу, спорт и рекреација су нам веома важни и њиховом развоју посвећени смо у години пред нама. Као што смо, и досада, имали и програме и инфраструктурне радове, тако ћемо наставити и у Новој. Бројни спортски програми и нови спортски терени и сале, чекају нас у Години спорта“, рекао је приликом обраћања предсједник Срђан Коларић.

 

Тардиционално, на Свечаној академији поводом Дана општине, додељена је награда општине Чукарица „Матија Бан“ , која је ове године припала Небојши Радовановићу за хуманитаран рад и организовање традиционалних акција добровољног давања крви у протеклих десет година у његовом ресторану на Чукарици. Награду му је доделио председник Скупштине Милан Стојић , који је том приликом подсетио да се награда названа по угледном писцу, дипломати и ерудити додељује од 1995. године и да су је добили бројни истакнути појединци и установе.

Додељене су и награде за „Најбољег полицајца“ Саши Нешићу и „Најбољег ватрогасца“ Срђану Мијатовићу.

Програм у новој сали Културног центра су водили чланица Већа Виолета Јевђић и помоћник председника општине Владета Јовановић.

У музичком делу програма учествовали су хор ОШ „Милош Црњански“ под руководством Даниеле Ивановић, Трио АККО и ЈОБАМА из Музичке школе „Ватросалв Лисински" и чланови КУД „Туцовић“.

                                       Прилог сајт Општине Чукарица