logo3

ОТАШЕВИЋ: КОСОВО ЈЕ НЕОТУЂИВИ ДИО СРБИЈЕ

Српском националном савјету Црне Горе,

н/р предсједнику Момчилу Вуксановић,

 Бранислав Оташевић, књижевник и предсједник Удружења Српских књижевника у отаџбини и расејању за Црну Гору са сједиштем у Андријевици , дао је пуну подршку Иницијативи Српског националног савјета о организовању референдума с којим би се одредила воља народа, односно како је то Влада признала Косово за државу, иако је против тог признања било преко 85 одсто грађана.

Подршка књижевника Оташевића је садржана у следећим реченицама:

„Поштовани чланови Српског националног савјета Црне Горе,

Подржавам вашу иницијативу за расписивање референдума о поништењу одлуке Владе Црне Горе о признању самопроглашене државе Косово. Вријеме је да преиспита  ненародна одлука која је мимо воље народа Црне Горе а коју је донијела издајничка влада Мила Ђукановића. Ових дана се десило неколико  повлачења признања од стране појединих  држава и ти потези нас  учвршћују да и Црна Гора треба да донесе такву одлуку а то ће урадити на основу већинске воље грађана Црне Горе на демократском референдуму.

Убијеђен сам да ће већинска   Црна Гора донијети исправну одлуку  и потврдити вољу народа истинске и историјске Црне Горе да је Косово неотуђиви дио Србије.

Срдачно ваш подржавалац ,
Бранислав Оташевић