logo3

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ ЕПСКИХ ПЈЕСНИКА ЦРНЕ ГОРЕ „РАДОВАН БЕЋИРОВИЋ - ТРЕБЈЕШКИ

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ ЕПСКИХ ПЈЕСНИКА

ЦРНЕ ГОРЕ „РАДОВАН БЕЋИРОВИЋ - ТРЕБЈЕШКИ

Дана 25.децембра 2021.године је у Српској кући у Подгорици на Оснивачкој скупштини оновано Удружење српских епских пјесника „Радован Бећировић –Требјешки, као добровољно Удружење епских пјесника који се баве пјесничким радом а има за циљ окупљање епских пјесника ради подстицања на боље стваралаштво, усавршавање и развој у стватралаштву ради његовања српског језика, ћириличног писма и културе, живе ријечи српског народа, помоћ у издаваштву епских дјела и уопште популарисања пјесничког стваралаштва српског народа.

У Удружење су добродошли сви који се баве епским пјесништвом са простора Црне Горе и расејања, говоре и пишу српским језиком.

За пресједника Удружења Скупштина је једногласно изабрала Славка Перошевића а за замјеника Жарка Бојића. Пресједник Скупштине је Владимир Томић. Управни одбор је у саставу: Радојица Брајовић – пресједник, Славко Јекнић – замјеник, Раде Бојовић – секретар, Мркоје Луковац – благајник, Милорад Тијанић – члан. Делегати Скупштине су: Милован Кубуровић, Бранко Крковић, Владимир Томић, Иван Крговић, Радомир Јовановић, Предараг Јаничић, Преле Вуковић. Изабран је и Уређивачки одбор и Одбор за пријем нових чланова.

За почасног члана Удружења изабран је прослављени народни гуслар Бошко Вујачић.

Сједници су присуствовали представник Амбасаде Србије Мићо Роговић, пјесници Милутин Мићовић и Радомир Уљаревић као и представници породице Бећировић.

Скуп је благословио протојереј-ставрофор Предраг Шћепановић, који је изабран за духовника Удружења.

За крсну славу Удружења Скупштина је изгласала Видовдан.

Слика може припадати 7 особа, људи стоје и у затвореном