logo3

КОСМЕТСКА  ЗВЕЗДА ЗА 2018 ГОДИНУ ГОРАНУ КИКОВИЋУ, ГЛАВНОМ И ОДГОВОРНОМ УРЕДНИКУ ЧАСОПИСА ЗА КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈУ И КУЛТУРУ  ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''  ЗА НОВИНАРСТВО

  ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ЗНАМЕЊА КОСМЕТСКА  ЗВЕЗДА ЗА 2018 ГОДИНУ ГОРАНУ КИКОВИЋУ, ГЛАВНОМ И ОДГОВОРНОМ УРЕДНИКУ ЧАСОПИСА ЗА КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈУ И КУЛТУРУ  ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''  ЗА НОВИНАРСТВО ЗА НИЗ ЧЛАНАКА КОЈИ ГОВОРЕ О СТРАДАЊУ СРПСКОГ НАРОДА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 

Члан Удружења новинара Црне Горе и главни и одговорни уредник часописа за књижевност, историју и културу Горан Киковић, добитник је знамења Косметска Звезда првог реда, за низ чланака који говоре острадању српског народа на Косву и Метохији. У Олуци која је јуче 16.маја 2018. прослијеђена Киковићу се измеђуосталог каже:

 

 Косметска звезда

 

Број.15/18

15. 05. 2018. године

Господину !

Горану Киковићу

       ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ЗНАМЕЊА КОСМЕТСКА  ЗВЕЗДА ЗА 2018 ГОДИНУ

На основу члана 8 тачке 4,5 и 9. Статута Друштва полицијских ратника Републике Србије на седници Управног одбора одржаној дана 15. 05. 2018. године донета је одлука да Вам се за изузетне заслуге у области Новинарства додели знамења Косметска Звезда првог реда, за низ чланака који говоре острадању српског народа на Косву и Метохији.

Косметска звезда је грађанско одликовање, које се сваке године додељује на празник Свете духове. Признање има за циљ да се подстакну домаћи и страни грађани и организације да дају свој директни допринос у циљу повратка светој српској земљи Косову и Метохији, српским светињама, напуштеним домовима, заустављању уништавања српског народа и заштити споменика културе на Космету.

 Ове године Косметска Звезда ће бити свечано уручена дана 26. 05. 2018. године у срдњовековном граду Сталаћу у 18. часова.

Позивамо Вас да наведеног дана дођете и примите грађанско одликовање или пошаљете, Вашег заступника.

 

 

                                                                       Председник

                                                            Славољуб Љубисављевић