logo3

НВО „Друштво за историјска истраживања“: Наше пројекте нико не помаже, али „Споменица“ одлично примљена!

НВО „Друштво за историјска истраживања“: Наше пројекте нико не помаже, али „Споменица“ одлично примљена!

Са задовољством обавјештавамо колеге из НВО сектора да је капитално дјело, СПОМЕНИЦА ЗА ОТАЏБИНУ – ЉУДСКИ ГУБИЦИ ЦРНЕ ГОРЕ У БАЛКАНСКИМ РАТОВИМА, које је приређено од истраживача НВО „ДРУШТВО ЗА ИСТОРИЈСКА ИСТРАЖИВАЊА“ ПОДГОРИЦА, наишло на одличан пријем како код читалачке публике тако и код стручне јавности, саопштио је Милош Војиновић, предсјеник НВО „Друштво за иторијска истраживања“.

Он подсјећа колеге из НВО сектора да наша НВО за пројекте које годинама реализује до сада није добила ни цента од вишемилионског колача који се из буџета дијели невладиним организацијама, а пројекат који наилази само на похвале НЕСТРУЧНИ ПРОЦЈЕЊИВАЧИ МИНИСТАРСТВА НЕКУЛТУРЕ прошле године су сврстали на 99 позицију дајући приоритет „културном животу ЛЏБТ заједнице“ (ово наводимо без намјере да било кога увриједимо).

Дубоко смо убијеђени да није био у питању квалитет пројекта већ дискриминација због ћириличног писма и српског језика (поштовали смо основно правило да се дјело пише на језику и писму на ком су настала докумената) која наводно у Црној Гори не постоји! Са нестрпљењем очекујемо Одлуку по овегодишњем конкурсу Министарства културе уз жељу да одбију наш пројекат, „Људски губици Црне Горе у Првом свјетском рату“. Боље нека подрже сродне душе, а ми смо овако навикли. Да имамо више можда би мање радили, а више се свађали око подјеле колача. Уједно подсјећамо неке активисте из “развијених НВО“ који умишљају да су досегли врхове, наше дјело је непролазно и остаје генерацијама за сва времена. Шта ће остати иза вас? Коме и чему служе ваши пројекти (Част изузецима)?!, појашњава он.

Опис фотографије није доступан.