logo3

НАПАД НА ВИЂЕНЕ СРБЕ У АНДРИЈЕВИЦИ-ЗАПАЉЕНО ВОЗИЛО ЧЕДА ЈЕЛИЋА ЈЕДНОГ ОД ОРГАНИЗАТОРА ПРОШЛОГОДИШЊИХ ЛИТИЈА

НАПАД НА ВИЂЕНЕ СРБЕ У АНДРИЈЕВИЦИ-ЗАПАЉЕНО ВОЗИЛО ЧЕДА ЈЕЛИЋА ЈЕДНОГ ОД ОРГАНИЗАТОРА ПРОШЛОГОДИШЊИХ ЛИТИЈА

Како је Јелић истакао за Портал Дана, сигуран је да иза овог напада стоје структуре бивше власти јер знају да је био учесник литија, и да се залаже за заштиту српства у Црној Гори

Нешто послије 21 час у мјесту Слатина надомак Андријевице запаљен је путнички аутомобил Чеда Јелића угледног становника овог града и једног од предводника прошлогодишњих литија у овом граду на сјеверу.

Он је за Портал Дана изјавио да је непосредно прије пожара паркирао аутомобил поред магистралног пута и отишао код пријатеља да попије кафу. Казао је да је одмах након тога један од мјештана примијетио као возило гори.

– Дошао сам код пријатеља да попијем кафу и посједим, паркирајући ауто поред главног пута који води ка Андријевици. Недуго затим комшија је примијетио да ауто гори. Обавијештени су ватрогасци који су одмах дошли на лице мјеста и локализовали пожар, али је ватрена стихија ипак направила стопостотну штету на возилу – казао је Јелић

Навео је да се на лицу мјеста може јасно видјети да је возило посуто бензином и потом запаљено. Истакао је да оправдано сумња да је то намјерно ураађено и да све то има везе са смјеном власти у Црној Гори.

– Лако се може видјети да је возило посуто бензином што свједочи да је неко циљно дошао да га запали. Мотив паљења је јасан и њега треба тражити у чињеници да сам био један од великих противника бившег режима и да сам активно учествовао у његовом рушењу. Уз то налазио сам се у првим редовима у моменту кад је наш народ, кроз вишемјесечне литије, устао у одбрану светиња. Да сам се нашао на мети политичких противника указују и бројне пријетње које сам на различите начине добијао са више адреса – нагласио је Јелић.

Полиција је изашла на лице мјеста и извршила увиђај, истичући да ће даља истрага утврдити узроке пожара

Ватрогасна служба је успјела да локализује пожар, а на колима је причињена велика материјална штета.

Слика може припадати аутомобил и напољу