logo3

МР СЛОБОДАН ЧУРОВИЋ,ПРОФЕСОР СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ, ПЈЕСНИК И ПИСАЦ ИЗ ПОДГОРИЦЕ О ЧАСОПИСУ ГЛАС ХОЛМИЈЕ

МР СЛОБОДАН ЧУРОВИЋ,ПРОФЕСОР СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ, ПЈЕСНИК И ПИСАЦ ИЗ ПОДГОРИЦЕ О ЧАСОПИСУ ГЛАС ХОЛМИЈЕ

У времену моралног невремена, деструкције, и потирања свега Србско глас „Холмије“ далеко се чује и буди наду. Враћа нас нама самима, нама који смо се стопили у црвеним поњавама и никако да се искобељамо, у мрчавама стида, прихватајући све туђинско као блиско, заборављајући ко смо и шта смо.
„Холмија“ је слово србске објаве, поноса и трајања, слободољубива и непоткупљива, нови аманетник и најчеститији часопис на простору србских земаља, који опстаје само захваљујући великом ентузијазму, оних људи који хоће срцем да служе васколиком Србству, да буду несујетни надничари и аргатини српског језика.
Холмија је наш свједочник и лијепи, отмени ћириличник, проговор са својом душом и прецима, која кроз низ разноврсних, утемељених, документованих садржаја, заправо јесте србска присјетница, ново србско огледало.
Надам се да ће се изборити да још дуго траје и да памти ове нове истраге Срба, као дио смишљеног, давно зацртаног плана да се изгубимо у новом раздуховљеном, опогањеном свјетском поретку, богоборачком, гдје су још на снази услачани крстоломци и невјерни Срби, којима се испира памет од преплаћених, вјечитих србских водалица, који нас заводе за опасне Јадеш планине.
„Холмија“ чувајући наш идентитет, растрљава нам очи, да би боље знали своје путе, да би ушчували своје име, међу вјековима, у овом својеврсном Мученистану, гдје је Бог још увијек партијски непријатељ, а кривда се проглашава правдом.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Свиђа ми се