logo3

МИРА САИЧИЋ, ПРОФЕСОРИЦА И ПЈЕСНИКИЊА ИЗ БЕОГРАДА О ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ

Миомирка Мира Саичић, професорица и пјесникиња из Београда, родом из Васојевића, иначе од недавно и члан Издавачког Савјета часописа Глас Холмије о самом часопису и његовим порукама каже: 

Увек ме изнова дирне истрајна борба за истину у смислу очувања корена и традиције. Глас Холмије држи до васељенске правда која тражи и подсећа, која не вређа и не осуђује. Проћи изнова путевима историје како би се обележили и означили сви догађаји српског народа, угнезденом у срцу тромеђе три вере, у самом стомаку Балкана и при том позивати на саживје и помирење свих различитости становника, који су овде од вајкада.

Иста крв, једно месо. Врхунац уздигнућа у Једноме и честитости је прихватање свих различитости. Врлина праштања, врлина прихватања и врлина суживота са трпљењем и неправди које су се догажале је једини и прави пут ка бољем и срећнијем животу, ка једном јединоме Творцу.

Глас Холмије настоји да разјасни и осветли неке делове историје како би "сахрањене" неправде и неистине отвориле и створиле темеље нове и срећне будућности за СВЕ!