logo3

МИЛИЦА ПЕЈАНОВИЋА ЂУРИШИЋ МОГУЋИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ

МИЛИЦА ПЕЈАНОВИЋА ЂУРИШИЋ МОГУЋИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ

Како пише портал Седмица  ''Бивша министарка одбране и некадашња предсједница Демократске партије социјалиста Милица Пејановић-Ђуришић има највеће шансе да буде кандидат те партије за предсједника Црне Горе, објављују данас (10.март 2018.) и подгоричке „Вијести“.

То се поклапа са сазнањима „Седмице“ која су објавили у септембру прошле године, а која су говорила да ће управо Милица Пејановић Ђуришић бити кандидат ДПС-а за предсједника Црне Горе, али не вољом органа ове партије и њеног предсједника Мила Ђукановића, него вољом западних центара моћи. Зато је и дошло до овликог кашњења у именовању кандидата ДПС-а.-истиче портал Седмица.

Иначе, први пут се име Милице Пејановић Ђуришић, као могућег кандидата ДПС-а за предсједника Црне Горе, појавило у јавности још прије годину и по дана када је у јавност процурио документ – писмо тадашњег савјетника при мисији Црне Горе у НАТО, потпуковника Илија Даковића, а сада начелника Војске Црне Горе, упућено управо Милици Пејановић, тадашњој министарки одбране. Влада је, истина, демантовала да се ради о оригиналном документу, али Даковић и Пејановић-Ђуришић се нијесу оглашавали тим поводом. У истом писму се каже да ће Ђукановић судски одговарати за корупцију и многе злоупотребе.