logo3

ЛИНТА И КИКОВИЋ У БЕОГРАДУ ПОТПИСАЛИ ПОВЕЉУ О БРАТСКОЈ САРАДЊИ

САВЕЗ СРБА ИЗ РЕГИОНА БЕОГРАД И СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ БЕРАНЕ У БЕОГРАДУ ПОТПИСАЛИ ПОВЕЉУ О ПРИЈАТЕЉСТВУ И БРАТСКОЈ САРАДЊИ НАШИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ГЛАСИЛА ЧАСОПИСА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' И ЛИСТА ''СРПСКО КОЛО''

ЛИНТА И КИКОВИЋ ПОТПИСАЛИ ПОВЕЉУ О САРАДЊИ

У Београду су 16.марата 2019. године повељу о братској и пријатељској сарадњи потписали Миодраг Линта, народни посланик и предсједник Савеза Срба у Региону и Горан Киковић,потпредсједник СО Беране и предсједник Српске народне одбране Васојевића и лимске долине.
Како су истакли у повељи они су се обавезали на следеће циљеве и задатке: 
-Овом повељом наше организације које дјелују на српским етничким просторима обавезују се да учвршћују братске односе у циљу унапређења културно- просвјетне сарадње.
Даље у повељи стоји: 
- Увијек ћемо се заједничким снагама борити за очување српског културног и историјског идентитета на српским етничким просторима у шта прије свега спадају; Српска Православна Црква, српски језик , ћирилично писмо,и његовање традиционалних вриједности српског народа које су провјерене кроз вјекове борбе за слободу и достојанство.
Линта и Киковић су у повељи навели и сарадњу Глас Холмије и Српско коло:

-Наша гласила часопис ''Глас Холмије'',чији је оснивач и издавач Српско историјско-културног друштва ''Никола Васојевић'' – Беране и лист ''Српско коло '', чији је оснивач и издавач Савез Срба из Региона обавезују се овом братском повељом на трајну сарадњу, пријатељство и братске односе на његовању српске културне баштине на српским етничким просторима.''-закључују својим потписом предсједници Линта и Киковић.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић