logo3

ЛАЗАР СЕКУЛИЋ ЈОШ НИЈЕ ИСТРЧАО СВОЈУ НАЈБОЉУ ТРКУ

ЛАЗАР СЕКУЛИЋ ЈОШ НИЈЕ ИСТРЧАО СВОЈУ НАЈБОЉУ ТРКУ

Лазар Секулић,родом из Зграђа са Полице код Берана, напуниће ускоро 74 године. То га не спречава да се и даље, из године и године, доказује на атлетским стазама широм Европе. Не тако давно, приликом једног разговора са њим, Лазар је изјавио да је његова максима “Трчим док живим – живим док трчим”. Ветеран Атлетског клуба Смедерево ове године је истрчао 42 трке. Од тога, шест пута се опробао на полумаратонима. Трчао је у Свилајнцу, Зрењанину, Крагујевцу, Подгорици, Бору и, наравно, на Београдском полумаратону, гдје је био први у својој конкуренцији. У својим ногама има и велики број трка на 5 и 10 километара.

Опробао се на Јадовничком ултрамаратону на 13 километара и ту је био трећу у конкуренцији ветерана изнад 45 година. Нису му страни ни усјпеси на средњим пригама. На отвореном првенству Србије у Сремској Митровици био је први на 400 и 800 метара. Средином септрембра учествовао је у Корчи у Албанији на Балканском првенству. Бранећи боје Црне Горе, окитио се златном медаљом на 2000 метара стипл и сребрним одличјима на 400 и 800 метара, а на 200 метара је кроз циљ прошао као трећи. На првенству Србије у дворани био је најбољи на 200 и 400 метара.

– Најбоље вријеме, када су полумаратони у питању, остварио сам у Зрењанину крајем маја. Тада са 21 километар истрчао за 01:42:06. Најбржих 10 километара истрчао сам у Апатину. Вријеме ми је било 51:50. Дупло краћу стазу у Крагујевцу сам прешао за 25:18. У својој досадашњој каријери освојио сам 378 медаља. Ипак мислим да могу да будем још бољи. Чини ми се да још нисам истрчао своју најбољу трку – сматра Лазар Секулић.

Само на званичним тркама, ове године, Лазар Секулић је истчао више од 120 километара. Готово да нема града у Србији у коме није трчао. Да би све то издржао морао је да буде максимално спреман. Како сам истиче, свакодневно претрчи најмање 5 километара. То значи да Лазар ове године у својим ногама има истрчаних више од 1500 километара.

Поприлична километаража и за много млађе љубитеље атлетике, а не за Лазара који ускоро, како смо рекли на почетку текста пуни 74 године. Сам каже, не намјерава да стане. Има још неколико трка до краја године, а онда почињу припреме за 2022. годину. Нада се да ће га здравље послужити и да ће се поправити тренутна епидемиолошка ситуација.

Прилог припремио Миличко Трифуновић