logo3

КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ ''РАТКО ДЕЛЕТИЋ'' ЗА 2021.ГОДИНУ ДОБИО МИЛАН МАНЕ ЦИМБАЉЕВИЋ

КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ ''РАТКО ДЕЛЕТИЋ'' ЗА 2021.ГОДИНУ ДОБИО МИЛАН МАНЕ ЦИМБАЉЕВИЋ

Жири у сатаву: предсједник жирија Вулко Шћекић ,пјесник и чланови: пјесници Радован Обрадовић и Жарко Бојић,донијели су одлуку да ово признање које је успостављено 2017.године додијеле пјеснику Милану Манету Цимбаљевићу.

Милан-Мане Вукајлов Цимбаљевић, је рођен 1944. године у Дапсићу код Берана. Основну школу завршио је у Дапсићу, а гимназију у Беранама. Завршио Вишу педагошку школу – група Математика. Радио у ОШ ''Радомир Митровић'' у Беранама као наставник математике. Бавио се друштвено-политичким радом у омладинским, синдикалним и партијским органима. Добитник је више награда и признања. Слика портрете, поезијом се бави од ране младости. Објавио је збирке пјесама: ''Ђак и нешто'', ''Узми књигу'', ''Књигу узми'', ''Тражим човјека'', ''Горски зов'', ''Сунцогледи'', ''Грлице'' и ''Колијевка''. Био је уредник листа за дјецу ''Искра''. Био је члан Савеза писаца аматера Црне Горе од 1978. Године. Објављује своје текстове у часопису ''Глас Холмије'' и листу ''Пензионер''.

Члан је Удружења српских књижевника у отаџбини и расијању-Андријевица, члан књижевне заједнице Југославије, члан Удружења књижевника Црне Горе, члан Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца Беране и предсједник секције за Дапсиће. Изабран је 1. децембра 2019. године за члана Управног одбора Српског историјско-културног друштва ''Никола Васојевић''-Беране. Живи и ствара у Дапсићу код Берана.

Слика може припадати Milan Mane Cimbaljević