logo3

КИКОВИЋУ И ОТАШЕВИЋУ У ГРАДУ СТАЛАЋУ НА СВЕЧАНОСТИМА 26. И 27.ЈУНА 2021. УРУЧЕНЕ МЕДАЉЕ ЗА РЕЧ И ДЕЛО СА ЛИКОМ ЊЕГОША 

КИКОВИЋУ И ОТАШЕВИЋУ У ГРАДУ СТАЛАЋУ НА СВЕЧАНОСТИМА 26. И 27.ЈУНА 2021. УРУЧЕНЕ МЕДАЉЕ ЗА РЕЧ И ДЕЛО СА ЛИКОМ ЊЕГОША 

На позив Удружења'' Мојсињска света гора'' делегација из Васојевића и Црне Горе боравила је два дана на традиционалном окупљању 26. и 27.06. 2021. године посвећеном промоцији српског историског наслеђа, српске традиције и културе. Догађај се одржао у мјесту Сталаћу, код средњовјековне куле Тодора од Сталаћа. На фестивалу су приказане витешке Бохорт борбе као и вештине руковања једноруким, дворуким мачем, руковање сабљом у борби. Учесници су имали прилике да обиђу и неке до сакралних објеката на ,,Мојсињској светој гори,, Учешће је узело више удружења које његују српске обичаје и традицију, као и удружења ратних ветерана из Србије.

ОРДЕН РАТНИЧКИ КРСТ ДОБИО ЈЕ ГОЈКО ТОМАШЕВИЋ ЗА УЧШЋЕ У ОДБРАНИ ЗЕМЉЕ ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

Славољуб Љубисављевић уручио је ратнички крст Гојку Томашевићу. Том приликом уручене су и медаље пријатељства Миливоју Ћеранићу, Драгославу Вукићевићу, Богдану Јоксимовићу и Веселину Драговићу.

МЕДАЉУ СА ЛИКОМ ПЕТРА ДРУГОГ ПЕТРОВИЋА ЊЕГОША ЗА РЕЧ И ДЕЛО У ГРАДУ СТАЛАЋУ ДОБИЛИ ИСТОРИЧАР ГОРАН КИКОВИЋ И КЊИЖЕВНИК БРАНИСЛАВ ОТАШЕВИЋ. .

Славољуб Љубисављевић уручио је Медаље са ликом Петра Другог Петровића његша за реч и дело историчару Горану Киковићу и књижевнику Браниславу Оташевићу.