logo3

ЖИВКО БЈЕЛАНОВИЋ ''ЗБОГ ПРОШЛОСТИ И ЗБОГ БУДУЋНОСТИ ЗА ''ЗДРАВО БЕРАНЕ''

ЖИВКО БЈЕЛАНОВИЋ- ''СРПСКО КУЛТУРНО- ИСТОРИЈСКО ДРУШТВО ''НИКОЛА ВАСОЈЕВИЋ''-БЕРАНЕ ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА ГЛАСАЈУ КОАЛИЦИЈУ ''ЗДРАВО БЕРАНЕ''

 

ЗБОГ ПРОШЛОСТИ И ЗБОГ БУДУЋНОСТИ ЗА ''ЗДРАВО БЕРАНЕ''

 

Након заједно донешених одлука да као чланица СНО Васојевића и алаимске долини  подржимо коалицију ''Здраво Беране'',Српско историјско-културно друштво Никола Васојевић“- Беране, тим поводом је издаје сљедеће саопштење за јавност:

''Ми, чланови окупљени  у Српском историјско-културном друштву Никола Васојевић“- Беране, основани смо 2008. Године, зарад борбе за историјску истину и очувања нашег српског идентитета и то нам је био један од главних циљева зашто смо  основали нашу организацију. Циљ нам је  био и да расвјетљавамо многе историјске неистине и фалсификате, који су присутни данас у Црној Гори. Стога смо се и данас донијели одлуку да подржимо оне снаге које нијесу ''скренуле са пута'' својих предака, напротив поносе се својим прецима.

Треба ли подсјећати да не постоји народ у Европи чија се права тако брутално и неометано газе, као што је то случај са српским народом у даншњој Црној Гори! То се једноставном анализом може доказати. Без обзира на број Срба који чине трећину становништва Црне Горе, режим Мила Ђукановића пуних двадесет година спроводи политику масовног и систематског рушења елементарних права српског народа. Срби су свакодневно изложени сталној тортури безмало свих овдашњих медија. На удару државе непрестано се налазе српски језик и Српска православна црква. Таква политика црногорске власти према Србима није ништа друго до новоцрногорски национализам и шовинизам камуфлиран у вербалну одору грађанског мултиетничког мултикултурализма и мултиконфесионализма. Да је то тако лако се може доказати бројним конкретним примјерима. Један од таквих примјера је Игор Рдевић из Берана који је остао без посла због тога што је Србин и што је користио уставом загарантовано право из члана 13. Да су ћирилично и латинично писмо равноправна у службеној коросподенцији што у пракси није случај . Ако бих којим случајем а то се не може десити побиједиле снаге ''грађанског мултиетничког, мултикултуралног и мултиконфесионог склада'' , како то за себе желе да кажу и у локалној управи бих многи Срби остали без посла само што користе ћирилицу и говоре Српским језиком. Зато поштовани грађани Берана не дозволите да у Беранама се врати стање из 2014. када је однарођена власт ДПС-а оставила Беранама дуг од 20 милиона евра. Зато им поручимо никад више на власти у нашој општини. Сви на изборе у недељу 4. Фебруара 2018. И за број 9 и ''Здраво Беране''-поручио је предсједник УО Српског историјско-културног друштва Никола Васојевић“- Беране дипл. правник Живко Бјелановић.