logo3

ЖЕЉКО ЧУРОВИЋ: БЕЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СМО ПРАШИНА НА ВЈЕТРУ

ЖЕЉКО ЧУРОВИЋ: БЕЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СМО ПРАШИНА НА ВЈЕТРУ

Савеза Срба из Црне Горе изражава дубоко саосећање са нашом браћом на Косову и Метохији, због свих злочина који су се десили не само на данашњи дан, већ кроз сва времена од стране прогонитеља српског народа са вјековних огњишта. Косово и Метохија је српска колијевка и српска крштеница и костурница

Савеза Срба из Црне Горе изражава дубоко саосећање са нашом браћом на Косову и Метохији, због свих злочина који су се десили не само на данашњи дан, већ кроз сва времена од стране прогонитеља српског народа са вјековних огњишта. Косово и Метохија је српска колијевка и српска крштеница и костурница.

Косово и Метохија је идентитетско питање српског народа. Зато том земљом нико не смије трговати. Без Косова и Метохије смо прашина на вјетру коју је лако одувати.

Косово и Метохија је коријен из кога смо израсли као народ. Ми смо плод косовског завјета који требамо сачувати – наводи се у саопштењу које потписује у име Савеза предсједник Жељко Чуровић.

Наглашавају да свака сумња да не можемо сачувати нашу свету земљу, поплочану светим моштима и заливеном крвљу наших предака, води ка издаји оних који су положили животе за нашу будућност и оних још нерођених Срба којима неби имали шта оставити, ако не сачувамо Косово и Метохију.

„Албанци и данас пљачкају и пале српске светиње и малтретирају Србе на КиМ, све то раде пред очима међународне заједнице и не одговарају за своја злодјела. Зар није јасно сваком здраворазумном и добронамјерном човјеку, да међународна заједница ни сада, нити икада, није заинтересована да заштити животе и имовину српског народа, ни СПЦ. Зато не смијемо бити наивни и гајити никакву наду у међународну заједницу да ће покушати да стане у одбрану основних грађанских права српског народа ни на КиМ нити било гдје да су угрожена права Срба“, поручују из Савеза и закључују:

„Нека нам распеће српскога народа оснажи вољу и потребу за косовским завјетом и за свеукупном српском саборношћу, како би могли сачувати сопствени идентитет и сопствену државу од силе која нас распиње.“

Слика може припадати 3 человека, в том числе Andjelka Galantic