logo3

ЖАРКО БОЈИЋ, ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' ДОБИО НАГРАДУ И ОРДЕН

ПЈЕСНИК ЖАРКО БОЈИЋ, ЧЛАН ИЗДАВАЧКОГ САВЈЕТА ''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' НА ДРИНСКИМ КЊИЖЕВНИМ СУСРЕТИМА У ЗВОРНИКУ ДОБИО ОРДЕН ''КНЕЗА НИКОЛЕ ВАСОЈЕВИЋА МИЛОШЕВИЋА'' И ДРУГУ НАГРАДУ АС ОГЛАСА

У Зворнику у Републици Српској су 16-ог октобра ове године одржани пети по реду „Дрински књижевни сусрети“. Манифестацији су присустовали и пјесници из Црне Горе: Милован Мишо Кубуровић и Бранко Бато Крковић из удружења „Сјеверац“, Жарко Бојић из Удружења „Горска вила“ и Жаклина Багаш, који су заступљени у заједничком зборнику чију је промоцију организовао издавач „АСоглас“.

Вече је било изузетно организовано и посјећено, „Дрински књижевни сусрети“ су добили димензију једне од већих књижевних манифестација у региону.

На конкурс је пристигао велики број радова из разних крајева Србије, републике Српске и Црне Горе. Из области поезије је стигло 116 Збирки пјесама. Збирка пјесама Жарка Бојића „Између двије фамилије“ освојила је по вредновању стручног жирија друго мјесто а у категорији прича књига Жаклине багаш је заузела треће мјесто.

Представници Удружења „Сјеверац“ Милован Мишо Кубуровић и Бранко Бато Крковић уручили су овом приликом орден Кнеза Николе Васојевића Милошевића, који је установљен као највише признање овог Удружења:

Дејану Спасојевићу из Зворника, директору Издавачке куће „АСоглас“ ,

Невени Милосављевић, из Звечана, професорици српског језика и

Жарку Бојићу, пјеснику из Колашина,за допринос очувања традиције.

Горан С. Киковић